To israelske brødre er blevet arresteret i forbindelse med hacket af krypto valuta udveksling Bitfinex og andre krypto-relaterede phishing-angreb, rapportere nyheds siden Finance Magnates den 23. juni.

En israelsk politibetjent beskrev fortalte Finans Magnates, at Eli Gigi og hans yngre bror Assaf Gigi nettede millioner af dollars. De to mistænkes for at være ansvarlige for langsigtet systematisk tyveri af krypto valuta ved ondskabsfuldt at få adgang til andre brugers konti.

De to angiveligt skabte legitimations-stjæle kloner af store online-krypto valuta udvekslinger og tegnebøger og sendte links til disse phishing-websteder på telegramgrupper og andre cryptocurrency-relaterede samfund. De to er også anklaget for at være ansvarlige for 2016 Bitfinex hack, som så flere konti i fare.

Politiet bemærkede, at de påståede ofre hovedsagelig var baseret på EU og USA, hvilket resulterede i, at sagen blev undersøgt af flere rets håndhævende myndigheder i flere lande.

I løbet af razziaen fandt politiet en cryptocurrency-tegnebog, der indeholdt betydeligt mindre midler end det beløb, som de to tror at have stjålet. Finance Magnates bemærker også, at Eli Gigi er kandidat til en elite teknologisk enhed af Israels forsvarsstyrker, der vælger ungdom med fremragende akademiske evner.

Som rapporterede tidligere i denne uge, blev en nylig sikkerheds fejl i Firefox-nul-dagen brugt i angreb mod større krypto udveksling og wallet service Coinbase. Fejlen blev tilsyneladende slået sammen med en anden nul-dags fejlmålretning af Coinbase-medarbejdere, hvilket betyder, at der var to separate angreb.

Mens Coinbase blev ramt, udtalte børsens sikkerheds forsker Philip Martin, at Coinbase ikke var det eneste krypto-relaterede selskab, der var målrettet mod kampagnen, og at der ikke var tegn på kampagnens målretnings kunder.