Grundlægger af token udsetdelsesplatformen Waves har solgt sine andele i firmaets blokchain spin-off Vostok for at fokusere på Waves Platform.

Alexander Ivanov, CEO og grundlægger af Waves, solgte sin aktiepost i Vostok, hvor den globale finansielle koncern GHP Group blev den eneste ejer af projektet, ifølge en pressemeddelelse den 16. juli.

Ivanov sagde, at han besluttede at sælge Vostok-projektet for at fokusere ressourcerne på udviklingen af ​​Web3-økosystemet inden for Waves Platform.

Mark Garber, bestyrelsesformand for GHP Group og en af ​​de tidlige Vostok-investorer, sagde, at de eksisterende fremskridt i projektet vil hjælpe GHP Group med at øge sit niveau af teknologisk ekspertise.

Den kendte iværksætter i det russiske investerings samfund noterede sig, at GHP Group vil fortsætte med at bygge projektet, mens firmaet også planlægger at integrere Vostoks teknologi i deres ressource-, produktions- og logistikaktiver samt partnerprojekter.

Som et stort blockchain-projekt i Rusland har Vostok-projektet indgået en række partnerskaber med russiske virksomheder og regerings kunder, som landets største bank Sberbank og statsejede Vnesheconombank.

Vostok-projektet blev udviklet af Waves i april 2018 som et initiativ til fremme af digital teknologi blandt store offentlige og industrielle infrastrukturer. I slutningen af ​​2018 rejste Waves 120 millioner dollars til Vostok-projektet for at udvikle nye teknologier som kunstig intelligens og blockchain for at “støtte et virkelig åbent og decentraliseret web.”

I den nye pressemeddelelse sagde Alexander Ivanov, at Vostok og Waves ‘udviklingsveje “bliver mere og mere divergerende”, hvori det fremgår, at Waves Platform er koncentreret om udviklingen af ​​intelligente og decentrale blockchain-tjenester.

For nylig udgav Waves en opgradering til dens blockchain, der muliggør decentraliserede applikationer på platformen.