Anders Fogh Rasmussen, tidligere både Danmarks statsminister og NATOs generalsekretær, har tilsluttet sig blockchain identity start-up Concordium som strategisk rådgiver.

I en meddelelse onsdag sagde den svenske firmaets formand, Lars Seier Christensen, at Rasmussen vil spille en “afgørende rolle” i firmaets globale ekspansions planer.

Concordium blev grundlagt af Christensen, som også grundlagde Saxo Bank og tidligere var koncernchef. Virksomheden bygger op, hvad den beskriver som et identitets (ID) og know-your-kunde (KYC) -validering, regulatortisk kompatibelt blokchain-netværk.

Firmaet lancerede et bevis for koncept (PoC) af tjenesten tilbage i januar, med en beta-udgivelse forventet i 3. kvartal i år og en fuld offentlig lancering i 1. kvartal 2020.

Christensen sagde, at Concordium planlægger at bevæge sig ind i områder, der ville kræve en blockchain løsning for “sikker og privat kommunikation, samt kontakt med offentlige myndigheder.”

Netværket vil støtte “manipulations sikker” afstemnings systemer for at “beskytte civilsamfundets institutioner, som er grundlæggende for demokratiets funktion”, tilføjede han.

Rasmussen, der fungerede tre gange som premierminister i Danmark fra 2001-2009 og som generalsekretær for NATO fra 2009-2014, sagde i meddelelsen:

“Vi begynder kun at se de fordele, som blockchain teknologi vil bringe til vores samfund, herunder i vores demokratiske processer. Concordiums blockchain-baserede stemmeopløsning tilbyder et middel til at stemme, der er troværdig, hurtigt og omkostnings effektivt. Jeg er glad for at arbejde sammen med Concordium for at sikre, at hver stemme tælles. “


Tilbage i januar sluttede den tidligere næstformand for NASDAQ Europe, Hans-Ole Jochumsen, firmaets rådgivende bestyrelse for at guide firmaet om sine overholdelse bestræbelser med sin ekspertise inden for beskatning, know-your-customer (KYC) praksis og transaktions herkomst