En australsk finansregulator bruger blockchain teknologi til at automatisere rapportering af grænseoverskridende transaktioner af institutioner.

ZDNet rapporterede søndag, at Australian Transaction Reports and Analysis Center (AUSTRAC) har samarbejdet med Swinburne University of Technology i Melbourne for at opbygge en prototype til retssagen.

De to partnere vil specifikt undersøge, hvordan blockchain og smarte kontrakter samt andre teknologier kan hjælpe enheder som banker til at automatisere rapportering af internationale penge overførsels instruktioner (IFTI’er) til regulatoren.

Australiens lov om bekæmpelse af hvidvaskning af penge og terrorbekæmpelse finansierer, at institutioner eller specifikke kategorier af personer, der er involveret i grænseoverskridende pengeoverførsel – herunder betaler, afsender og modtager institution – skal indberette oplysninger om transaktionen inden for 10 dage.

Forsøgsindsatsen startede i december og forventes at løbe i et år, ifølge rapporten.

Sidste måned samarbejdede Swinburne University med tech firma Capgemini for at etablere et nyt globalt Blockchain Center of Excellence (CoE) i Melbourne. Blockchain-prøven vil derfor sandsynligvis involvere Capgeminis netværk fra udvikling til produktion, foreslår ZDNet.

Tilbage i marts 2017 åbnede AUSTRAC også et innovations center dedikeret til dels at blokere forskning.

I foråret indførte agenturet nye regler for kryptering af valutakurser med henblik på at imødegå hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme (AML / CTF), herunder mandatregistrering med AUSTRAC.