Centralbanken i Bahamas (CBOB) vil indgå en officiel aftale om udvikling af et digitalt fiat-valutasystem den 30. maj. Det lokale nyhedsbureau Nassau Guardian rapporterer den 29. maj.

I morgen underskriver CBOB en officiel aftale med transaktions leverandøren NZIA.io for at opbygge og implementere “Project Sand Dollar”, den første digitale valuta i Bahamas, rapporterne noterer.

Den bahamasiske centralbank annoncerede først NZIA som den vigtigste samarbejdspartner for projektet i begyndelsen af ​​marts 2019 sammen med Singapore-baseret softwareudviklingfirma Zynesis.

Initiativet “Projekt Sand Dollar” vil være et “integreret, overkommeligt elektronisk betalingssystem til alle virksomheder og beboere”, siger centralbanken. Projektet vil overholde lokale finansielle bestemmelser og har til formål at give lige adgang til digitale betalinger for indbyggerne i ø-landet, hvilket reducerer kontant transaktioner og serviceudgifter som tidligere rapporteret.

Mens CBOB endnu ikke har annonceret de første udvalgte øer til pilotprojektet, hævdede bankchefen John Rolle hævdet, at institutionen forventer fuldt ud at vedtage projektet for familieøerne i 2020.

CBOB offentliggjorde først planer om at indføre sin egen statsstøttede digitale valuta tilbage i juni 2018.

Tidligere i dag advarede præsidenten for Tysklands centralbank, Deutsche Bundesbank, centralbankerne om de potentielle risici ved at indføre digitale valutaer. Embedsmanden sagde, at vedtagelsen af ​​digitale penge kunne potentielt destabilisere det finansielle system i perioder med krise, og kunne “fundamentalt ændre bankernes forretnings model” selv i et godt økonomisk miljø.