Bank of England med kryptovaluta betalingssystem

Bank of Englands opdaterede betalingssystem vil være kompatibelt med blockchain-baserede finansielle teknologiformer, rapporterede Reuters mandag.

Meddelelsen er den seneste i BoEs igangværende bestræbelser på at modernisere sit bruttoforligningsystem (Real-Time Gross Settlement System, RTGS), hvilket er afgørende for bank og handel i Storbritannien og håndterer transaktioner på omkring 500 milliarder kroner om året eller næsten en tredjedel af landets økonomisk produktion.

Det opgraderede system forventes lanceret i 2020 og vil være designet til at være modstandsdygtigt mod cyberangreb, samtidig med at det er tilgængeligt for et bredere antal mindre virksomheder. Dette ville gøre det muligt for disse virksomheder at bruge systemet direkte, snarere end gennem en proxy for en stor bank.

I marts fremlagde BoE et “proof of concept”, der bad flere virksomheder, herunder betalingsteknologiproducenter, Baton Systems og Token, R3 og Clearmatics, til tilbagemelding. De blev bedt om at undersøge, om den “fornyede” skybaserede RTGS-tjeneste ville kunne interagere med systemer baseret på distribueret ledgerteknologi (DLT) og hvordan dens funktionalitet kunne udvides ved brug af ny teknologi.

“Alle deltagere bekræftede, at funktionaliteten, der tilbydes af den fornyede RTGS-tjeneste, ville gøre det muligt for deres systemer at forbinde og opnå afvikling i centralbankpenge”, forklarede BoE mandag.

“Der blev modtaget en række anbefalinger for at sikre optimal adgang til centralbankens penge.” En af disse anbefalinger var at undersøge muligheden for brug af “kryptografiske proofs” for at beskytte data mod at blive stjålet eller ændret.

About Kryptoposten

Check Also

Spil På Bitcoins Pris Fald Er På Sin Laveste For De Sidste 6 Måneder

Mængden af ​​penge afsat til korte indsatser mod bitcoin faldt til en mere end 6 …