Binance bekræfter Stablecoin offering kommer snart

Binance, den største krypto udveksling med justeret handels volumen, har bekræftet, at det snart vil udstede egne stablecoins.

I et telefonsamtale med Bloomberg sagde Binance’s økonomichef Wei Zhou, at den første stablecoin vil blive lanceret på platformen “i løbet af uger til en måned eller to.”

Ifølge Zhou vil symbolet blive kaldt Binance GBP, som vil blive fuldt støttet af reserver af britiske pund. Flere mønter bundet til andre fiat valutaer vil følge, sagde han, mens Binance også vil arbejde sammen med partnere, der ønsker at udstede deres egne stablecoin på børsens native blockchain, Binance Chain.

Flytningen fra Binance vil føje til det hurtigt voksende antal rivaler til den markedsledende, men kontroversielle stablecoin tether.

Udstedt af en enhed, der er knyttet til krypto udveksling Bitfinex, er tether for nylig blevet afsløret for ikke at være fuldt bakket af amerikanske dollarbeholdninger som tidligere hævdet. Tether Ltd er også involveret i en juridisk tvist med New York advokat general over et hemmeligt lån til sin søsterselskab.

Med sådanne problemer, der sandsynligvis vil påvirke investorernes tillid, kunne Binance’s stabile tilbud tilbyde en vis vedtagelse, idet Zhou fortalte Bloomberg, at tokens vil være 100 procent fiat backed og vil give mere gennemsigtighed.

For øjeblikket har Binance imidlertid ingen planer om at indføre et US-dollar-backed stablecoin, ifølge Zhou.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …