Sydkoreanske kryptokursudveksling Bithumb gav netto overskud på 39,34 mia. Vand (ca. $35 mio.) I første halvdel af dette år på trods af en hård juni for firmaet.

Vidente, en videoapparatproducent, der ejer 10,55 procent af Bithumb og 10 procent af holdingselskabet, afslørede de finansielle data til en sydkoreansk finansregulator på torsdag, ifølge det lokale nyhedsbureau Yonhap.

Før fradrag indsamlede Bithumb i alt 270 millioner dollars i omsætning inden for de første seks måneder af 2018 med 194 millioner dollars i driftsresultat. Mens dataene i samme periode sidste år ikke er tilgængelige, sagde Yonhap, at Bithumb i 2010 alene producerede 380 millioner dollars i nettoresultatet, mere end 10 gange halvårsresultatet hidtil.

Det har været en stenig sommer for Bithumb hidtil. Platformen ramte et stort brud i juni, der så omkring 31 millioner dollars i cryptocurrency stjålet – selvom det senere hævdede at have klatret tilbage 14 millioner dollars.

Det er ikke klart, om denne begivenhed har påvirket de beskrevne halvårs figurer betydeligt, eller hvis omkostningerne skubbes til en senere regnskabs periode. En undersøgelse af mulig skatte unddragelse, der blev lanceret i januar, så også, at selskabet modtog en voldsom regning på omkring 28 millioner dollars som den konkluderede, også i juni – selv om der ikke blev fundet nogen forseelse.

Data fra CoinMarketCap indikerer 24-timers handels volumen på Bithumb, når verdens største kryptokursudveksling har taget et betydeligt spring i år. For eksempel den 2. januar var Bithumb verdens tredjestørste handelssted med 2,5 milliarder dollar i 24-timers handels volumen.

I lignende nyheder har Dunamu, softwareudvikleren, der ejer Upbit-udvekslingen, lige netop offentliggjort sine seneste finansielle data. Ifølge rapporten udgjorde Upbit $ 97 millioner i overskud i første halvdel af 2018.