Bitpanda rejser $170 Mio i finasieringsrunde


Den Østrig-baserede krypto børs Bitpanda har lukket en finansieringsrunde på 170 millioner dollars for at fremme virksomhedens internationale vækst.

Den seneste serie B-finansieringsrunde blev ledet af Valar Ventures, et venturekapitalfirma støttet af PayPal-medstifter Peter Thiel, meddelte Bitpanda tirsdag og som indeholdte partnere fra Yuri Milners investeringsselskab DST Global, som er kendt som en stor investor i amerikansk krypto-venlig app-handel-app Robinhood. Mens DST er en ny investor i Bitpanda, førte Valar tidligere en serie A $ 52 millioner serie A i september 2020.

Ifølge Bitpanda har den nye finansieringsrunde gjort firmaet til “Østrigs første enhjørning” ved at hæve virksomhedens værdiansættelse til $ 1,2 mia.

Med den nye finansiering ønsker Bitpanda at udvide sine tjenester yderligere i hele Europa og planlægger at oprette tech-hubs og kontorer i Madrid, Barcelona, ​​London, Paris og Berlin. Ud over sit hovedkontor i Østrig har Bitpanda allerede udvidet til Frankrig, Spanien, Tyrkiet, Italien og Polen. “Nu handler det om at vokse internationalt, tilføje til vores eksisterende produkter og tjenester og bringe vores økonomiske løsninger til nyt publikum,” fortalte Bitpanda CEO og medstifter Eric Demuth.

Bortset fra sine globale ekspansionsambitioner planlægger Bitpanda også at introducere nogle nye produkter på sin platform i den nærmeste fremtid, herunder handel med brøkaktier og børshandlede fonde.

Grundlagt i 2014 fokuserede Bitpanda oprindeligt på investerings- og handelstjenester til kryptovalutaer som Bitcoin (BTC), men har nu udvidet til flere investeringsmuligheder. “Vi skifter for at blive en Investeringsplatform, og ikke kun en for kryptovaluta’er,” sagde Demuth.

Ifølge meddelelsen blev den seneste serie B-runde underskrevet i sidste uge og afventer i øjeblikket godkendelse af den østrigske finansielle markedsmyndighed eller FMA. Finansieringsnyhederne kommer kort efter, at Bitpanda opgraderede sin lokale licens og fik status som FMA-godkendt investeringsselskab i begyndelsen af ​​marts.

About Kryptoposten