Efter overtagelsen af ​​blockchain startup Tron vil fildelingtjeneste, peer to peer, begynde at stimulere brugere ved at betale dem med sine cryptocurrency-tokens.

Tron annoncerede torsdag, at dets kommende Project Atlas ville forbinde BitTorrent og Tron i håb om at gøre BitTorrent-protokollen hurtigere for jævnaldrende, samt tilskynde både nye og eksisterende brugere til at køre fildelingprotokollen i længere perioder, ifølge en pressemeddelelse.

BitTorrent seedere, eller brugere, der gemmer og deler filer, der downloades, vil tjene Tron’s TRX-tokens for at forblive online i længere perioder, og for at “dedikere mere af deres båndbredde og opbevaring for at sikre, at sværme er hurtigere og leve længere.”

Desuden kan brugere, der downloader indhold, betale seedere med tokens som led i dette incitamentsprogram, tilføjes selskabets hjemmeside. Tron grundlægger og CEO Justin Sun sagde, at flytningen er “grundlaget for en ny måde at distribuere indhold på,” ifølge en erklæring.

Han tilføjede:

“For at starte, vil produktet have hurtigere downloads, flere frø, ingen minedrift og bagudkompatibilitet. Den er tilpasset til den verden, vi lever i i dag: mobil, tilsluttet og gennemsigtig. Vi tilstræber i sidste ende at styrke alle indholdsskabere og deres lokalsamfund ved at eliminere mellemmanden og gøre det muligt for indholds skabere at distribuere direkte til brugerne. “

Pressemeddelelsen understregede, at fordi Tron-protokollen anvender Delegated Proof-of-Stake (DPoS) som sin konsensusmekanisme, vil brugerne ikke mine tokens på deres maskiner. I stedet vil token-belønninger være “baseret på de tilvejebragt ressourcer.” Flytningen ser ud til at være valgfri – BitTorrent vil stadig forblive frit at bruge, ifølge pressemeddelelsen.