Blockchain baseret bil markedsplads starter i Singapore

Singapore-baserede online bilmarkedsplads sgCarMart og decentraliseret dataudvekslings protokol Ocean Protocol lancerer en blockchain-powered “Know-Your-Vehicle” datamarked. Udviklingen blev annonceret i en pressemeddelelse den 5. juli.

Den såkaldte Know-Your-Vehicle-brugt bildata markedsplads vil angiveligt give en sikker måde at dele og få adgang til oplysninger om brugte biler i Singapore, hvor næsten 9.000 biler angiveligt ændrede ejerskab pr. Måned i 2018.

Produktet er indstillet til at give kunderne mulighed for at spore data oprindelse på et køretøj og derefter spore dens historie. Derefter søger parterne at bruge disse data til at hjælpe andre industrier og regeringen med at forbedre produkter og tjenester. Daryl Arnold, grundlægger af Ocean Protocol, sagde:

“Ocean Protocol giver virksomheder en platform til at dele og tjene penge på data på en sikker, sporbar og privatlivbeskyttende måde. Det giver dataejere mulighed for at bevare kontrollen med datatilgang og tilbyder en incitaments ordning for virksomheder at implementere, for at indsamle kvalitets data fra deres interessenter. “

I oktober 2018 deltog Ocean Protocol i MOBI Grand Challenge turnerings hatten, der har til hensigt at udvikle “det første levedygtige” blockchain-drevne netværk af køretøjer og systemer til at koordinere maskiner, give dataudveksling og forbedre mobilitetsniveaet i by forhold.

Vinderne af den første udfordring blev sat til at vinde priser på $ 350.000 i en række kategorier, herunder $ 100.000 værdipapirer fra Ocean Protocol.

Blockchain-teknologien har set en bred integration i transportsektoren for at imødekomme forskellige behov. I maj samarbejdede den offentlige transport afdeling i Austin, Texas med non-profit Iota Foundation for at udvikle et mere introperabelet transportøkosystem. Et af visionerne i et system var, hvor ethvert forsendelsessystem kan interagere med samme betalings apps og en enkelt digital identitet.

Samme måned gennemførte de store bilproducenter Honda og General Motors i fællesskab forskning om elektriske køretøjer og smart grid operabiltiet ved hjælp af blockchain for at undersøge, om elbiler kan bruges til at stabilisere energiforsyningen i intelligente smart grids.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …