Moderselskabet til Brasiliens største uafhængige mægler er ved at oprette en cryptocurrency udveksling, rapporterede Bloomberg torsdag.

Grupo XP, der ejer mæglerfirmaet XP Investimentos, planlægger at lancere platformen i de kommende måneder, siger nyhedskilden og tilføjer, at den vil støtte handel med bitcoin og ethereum. På trods af den bemærkelsesværdige bevægelse synes firmaet dog lidt tilbageholdende med at dyppe deres tå i cryptocurrency farvande. Taler på en begivenhed i Sao Paulo, firmaets administrerende direktør, Guilherme Benchimol, sagde:

“Jeg må tilstå, dette er et produkt, jeg hellere ikke ville have eksistere, men det gør det. Vi følte os forpligtede til at begynde at udvikle sig på dette marked.”

Benchimol blev citeret for at sige, at firmaet besluttede at lancere XDEX-udvekslingen – dubbed XDEX – fordi 3 millioner brasilianer allerede ejer noget bitcoin, mens langt færre, omkring 600.000, har beholdninger i aktier.

Flytningen fra Grupo XP kommer som miljøet for cryptocurrency udvekslinger i landet kan være ved at lette. Brasiliens antitrustvagthund sagde i denne uge, at det undersøger, om store banker i landet arbejdede sammen for at standse tjenesterne til cryptocurrency-fokuserede virksomheder.

Som tidligere rapporteret sagde det administrative råd for økonomisk forsvar, at det undersøgte Banco do Brasil, Banco Santander Brasil, Banco Inter og andre for at lukke cryptocurrency platformes konti.