Opera giver nu Android-brugere mulighed for at købe Ethereums ether (ETH) cryptocurrency direkte fra sin browser baserede tegnebog, meddelte det onsdag.

For den nye service oplyste Opera, at det har indgået partnerskab med reguleret kryptomæglerselskab Safello for at levere kontanter til krypto udveksling. Funktionen tillader betalinger med kredit- og betalingskort sammen med “betroede” betalingsnet inklusive Swish i Sverige.

Ved lanceringen er Ethereum køb kun tilgængelig i Sverige, Norge og Danmark.

Safello – som er registreret hos Sveriges Finansinspektør – vil verificere brugere, der foretager køb ved hjælp af Sveriges BankID og Danmarks NemID-borgers identitets løsninger. Tildeling af en tegnebog med ether bør tage “mindre end et minut”, ifølge Opera.

Charles Hamel, Operas krypterede produktledning, sagde:

“Vi tror, ​​at den næste vigtige fase for krypto kommer fra brugen, og at det skal være let at købe og let at bruge, for at den kan nå en bredere vedtagelse.”

Derudover får brugere i Sverige rabat på 2,5 procent fra Safello i en begrænset periode, mens Norge og Danmark vil modtage et nedsat gebyr på 5 procent, ifølge meddelelsen.

Opera lancerede sin “Web 3-ready” Android-browser-pung i december sidste år. Produktet understøtter ether og andre tokens med ethereums ERC-20 standard. Også understøttet er krypto-samleobjekter (ERC-721-standard), såsom CryptoKitties, samt ethereum baserede decentrale apps eller dapps, der kan fås fra tegnebogen