Californiens CPA’er skubber for krypto regnskabspraktis klarhed

Californiens Society of CPA’er skubber for klarhed i regnskabs- og oplysnings regler vedrørende krypto aktiver, idet der henvises til mangel på specifik vejledning inden for US GAAP, standardregnskabsprotokollerne fulgt i USA

54-medlems komitéens bekymring er divergensen i rapporterings metoder, der anvendes af virksomheder, der specificerer krypto valut på deres årsregnskaber, og om de forskellige tilgange afspejler naturen og risiciene ved at holde krypto.

Denne regnskabs forvirring er baseret på de forskellige måder, hvorpå digitale aktiver ses, hvor krypto aktiverne afhængigt af omstændighederne kan registreres til “lavere af kostpris eller marked” til dags værdi eller som immaterielle aktiver. Det skyldes, at der på en balance kan krypteringsværdier indberettes som noget fra en vare til en investering eller endda tælles som arbejds kapital, ifølge Andrew Parrish medstifter af alternative tax Solutions.

Ikke desto mindre konstaterer Financial Accounting Standards Board, at mange institutionelle fortolkninger af digitale aktiver i stedet definerer krypto aktiver som ubestemt immaterielle aktiver under ASC 350 eller Immaterielle Goodwill og Andet. Men det er langt fra konsensus, og vil kun blive mere nøgen, da digitale aktiver finder vej på flere virksomheds balancer.

“Vi tror, ​​at brugen af ​​krypto valuta ikke vil falde over tid og vil fortsætte med at udvide både i volumen og nye anvendelsesområder,” siger Nancy Rix, formand for CalCPAs regnskabs principper og revisions udvalg i et brev til FASB.

Californiens CPA’er mener, at FASB i øjeblikket forfølger en klassifikations model svarende til regnskab for udenlandsk valuta. Selvom tilføjede regler vil adressere valutaer, der har et aktivt marked og ejes af en virksomhed som et bytte eller investerings middel.

“Vi forventer, at det ikke vil vare længe før store offentlige virksomheder begynder at bruge krypto aktiver, som illustreret af JP Morgans beslutning om at udstede JPM Coin i februar 2019,” sagde Rix.

For nu har Parrish imidlertid sagt, at GAAP-politikkerne nøjagtigt afspejler risiciene forbundet med at holde krypto aktiver.

“En balance er et øjebliksbillede, og hvert aktiv bærer risiko for at ændre prisen i morgen. Selv banker kan gå konkurs, “sagde parrish.

“Hvis Bitcoin er $ 100.000 i dag og $ 90.000 i morgen, skal du bare skrive tabet ned,” sagde Parrish.

Hvor et aktiv regnes for, bestemmer bøgerne ikke kun værdien i forhold til andre forpligtelser og egenkapital, men også om det er genstand for nedskrivnings omkostninger, uanset om det vil påvirke resultatopgørelser og pengestrømsopgørelser.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

Japanske

Tjen Gratis Bitcoins Dagligt uden Besvær

Hvordan får man gratis bitcoins og andre kryptovaluta’er? Der findes et hav af metoder, som …