Mark Karpeles, tidligere administrerende direktør for den langdæmpede bitcoin-udveksling Mt. Gox, er at appellere sin overbevisning om data manipulation tidligere i denne måned.

Ifølge en rapport fra The Associated Press om fredagen ​​sagde Karpeles, at han havde besluttet at appellere, fordi Tokyo-tingsretten ikke fuldt ud kiggede på forsvars argumenterne.

Karpeles sagde:

“Under åbningen af ​​mit forsøg i 2017 svor jeg til Gud, at jeg er uskyldig for alle anklager. Jeg mener, at det er hensigtsmæssigt at appellere dommen, så jeg kan dømmes igen under fuld overvejelse af alle de faktiske omstændigheder. “

En anden rapport fra The Mainichi on the Karpeles-sag, citerede i dag anonyme kilder for at sige, at japanske anklagere har besluttet ikke at appellere domstolens frifindelse af Karpeles på grund af for bedrageri. Anklagerne havde søgt en 10-årig fængselperiode på afgifterne.

Den 15. marts fandt Tokyo-domstolen, at Karpeles var skyldig i at gøre elektroniske optegnelser forbundet med Mt. Goxs bøger, men uskyldige på bekostning af forgiftning og brud på tillid. Han blev først anklaget af anklagerne i december sidste år, idet han hævdede, at han brugte ca. 3 millioner dollars af kundernes midler til eget brug.

I begyndelsen af ​​2014, Mt. Gox afslørede, at det tidligere havde lidt et massivt hack med 850.000 bitcoin, hvoraf nogle senere blev fundet. Udvekslingen blev officielt indleveret til likvidation i april samme år.

Nobuyasu Ogata, Karpeles advokat i sagen, fortalte AP, at han hilste domstolens frikendelse af Karpeles på nogle anklager som “en rigtig beslutning”. Han hævdede endvidere, at hans klient var “faktisk et offer” og havde forsøgt at minimere skader ved Udvekslingen efter overtrædelsen, så som sådan, bør Karpeles handlinger ikke betragtes som “illegitime”.

Karpeles har gentaget sin uskyld og undskyldte flere gange siden sammenbruddet af Mt. Gox. Han sagde engang: “Jeg havde aldrig forestillet mig, at ting ville ende på denne måde, og jeg er for evigt ked af alt, hvad der er sket, og al den effekt det havde på alle involverede.”

I august blev den japanske konkursdomstol, der oprindeligt overvågede sagen sideløbende med kreditorer, der fremsatte et krav om at flytte sagen til borgerlig rehabilitering. Som sådan kunne kreditorer indgive fordringer på deres oprindelige bitcoin fra Mt.Gox i stedet for at få dem konverteret til fiat-valutaer og udbetalt ved 2014-bitcoin-værdiansættelsen.