CFTC påpeger at Krypto stiger i interesse i US siger

US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) forventer at se flere virksomheder ansøge om at blive føderalt regulerende clearinghuse som følge af stigende interesse for krypto aktiver.

Formand J. Christopher Giancarlo, der vidnede om “CFTC’s tilstand” inden USAs landbrugsudvalg onsdag, sagde i sine indledende bemærkninger, at de clearinghuse, som hans agentur regulerer, er “kritiske enkelte punkter i risikoen i det globale finansielle system”, som fortsætter at vokse og blive mere kompleks.

Clearinghouses er finansielle institutioner, der letter transaktioner mellem to parter, der fungerer som formidlere for at sikre tillid i alle ender. CFTC undersøger rutinemæssigt disse enheder for at identificere eventuelle problemer, der kan påvirke deres evne til at overvåge eller kontrollere deres risici, fortalte Giancarlo lovgivere. “Vigtigheden af ​​disse undersøgelser til den generelle finansielle stabilitet er alle stigende.”

Agenturet regulerer et antal registrerede clearinghuse i USA, samt seks er beliggende i udlandet og har fritaget fire udenlandske clearinghuse. Dette tal vil vokse, sagde Giancarlo – især med indførelsen af ​​krypto futures

Han tilføjede:

“Kommissionen forventer nye ansøgninger om clearinghouse registrering som følge af eksplosionen af ​​interesse for krypto aktiver; et område, hvor beskyttelse af krypto aktiverne vil være en af ​​de højeste risici. “

Giancarlo henvender sig også til LabCFTC, regulatorens fintech-forskergruppe skabt for at holde øje med skiftende teknologi.

Under hans bemærkninger fremhævede formanden blockchain og cryptocurrencies som to aspekter af “hurtigt skiftende markeder og teknologisk udvikling.”

LabCFTC var i stand til at hjælpe regulatoren forudse noget af denne udvikling, og hvad et passende regulatorirsk svar kunne være, sagde han.

CFTC har især været i stand til selvstændigt at analysere markeds data “uden at være afhængige af selv regulerende organisationer og markeds formidlere”, sagde han.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …