China Banking Association (CBA), landets selv regulerende organisation for banksektoren, lancerer en ny blockchain-baseret platform for handelsfinansiering.

Platformen blev annonceret i sidste uge, mens organisationen er ved at udrulle den til live brug efter flere pilotprogrammer, der har til formål at forbedre effektiviteten og sikkerheden i handels finansierings transaktioner.

Over 10 større banker i regionen har tilmeldt platformen, herunder HSBC (Kina), Bank of China, China Merchants Bank, Ping An Bank, China Postal Savings Bank, blandt andre.

Udlåns teknisk support er kinesiske fintech-virksomheder, herunder PeerSafe, en Beijing-baseret opstart med fokus på distribueret ledgerteknologi og et medlem af Hyperledger-konsortiet.

CBA sagde i erklæringen, at den har afsluttet to piloter til udstedelse af et kreditkort (LoC) og værdipapirer med aktiver, med deltagelse fra den kinesiske industri- og handelsbank og China Merchants Bank.

“Lanceringen af ​​Kinas handelsfinansiering blockchain har samlet de forskellige bankers handelskæde for at gøre transaktioner på tværs af bankerne meget hurtigere, sikrere og mere realistiske”, blev Fang Xiao, vicepræsident og chef for industriel og kommerciel finansiering hos HSBC China citeret som i en nyhedsrapport torsdag.

Fremadrettet sagde CBA, at den planlægger at inkludere flere små og mellemstore banker samt told- og skatteafdelinger til platformen.

Handelsfinansieringssektoren søger i stigende grad at vedtage blockchain-teknologi til forbedrede operationer. I september indsatte Kinas centralbank “Bay Area Trade Finance Blockchain Platform” på tværs af finansieringsinstitutter i den sydlige by Shenzhen.

Hongkongs monetære myndighed meddelte også lanceringen af ​​en live blockchain handelsfinansieringsplatform i november sidste år.

For nylig lancerede HSBC India og ING Bank, Bruxelles, handels finansierings transaktionen på R3’s Corda blockchain-platform, for det indiske olie- og gaskonglomerat Reliance Industries og den amerikanske globale kemiske distributør Tricon Energy.