Crypto fond vinder license aftale i Schweiz

Schweiz finansmarkeds regulator har udstedt en licens til en cryptocurrency investerings fond i et skridt, der åbner døren for bredere institutionelle deltagelse i landets kryptoaktiviteter.

Zug-baserede Crypto Finance AG meddelte tirsdag, at den finske finansielle tilsynsmyndighed (FINMA) har givet det grønne lys til sit datterselskab, Crypto Fund AG, lovligt at fungere som aktivforvalter. En søgning på FINMA-databasen viser, at Crypto Fund AG – der blev grundlagt af tidligere UBS-bankmand Jan Brzezek i 2017 – nu er godkendt som leder af “kollektive investeringer” i henhold til landets lov om kollektiv investering.

Med tilladelsen har firmaet sagt, at Crypto Fund AG nu har lov til at styre og distribuere både indenlandske og udenlandske midler til at investere i krypto-relaterede projekter. Registreringen som kapitalforvalter ankommer som en udvidelse til en anden licens, som Crypto Fund AG modtog fra FINMA i juni, hvilket begrænsede virksomhedens aktiviteter til kun at distribuere midler til kvalificerede investorer.

Brzezek sagde i udgivelsen:

“Kryptoaktivernes betydning er ved at vokse, og vores mål er at fremskynde modenhed på disse markeder. Lovgivningsmæssig anerkendelse forbliver yderst efterspurgt af deltagerne, som det ses i de seneste presse- og virksomhedsopgørelser.”

Nyhederne kommer som Schweiz fortsætter med at få trækkraft som et land, der tilbyder et relativt indbydende regulerings system for virksomheder, der arbejder med cryptocurrency og blockchain. FINMA har især udstedt retningslinjer tidligt i år, der præciserede, hvornår det ville være klassekuponer som værdipapirer, og hvilke kryptoprojekter der skal gøres for at udføre ICO-aktiviteter, mens de fortsat er i overensstemmelse.

I juni meddelte SIX, den primære børs i Schweiz, at den udvikler en blockchain-drevet handelsplatform, der sigter mod at identificere traditionelle finansielle aktiver for at øge likviditeten for institutionelle investorer.
About Kryptoposten

Check Also

Securities and Exchange Commission bitcoin nyheder

US Securities and Exchange Commission har lukket flere ICOS

US Securities and Exchange Commission (SEC) bragte mere end et dusin succesfulde håndhævelses aktioner specifikt …