Crypto-konsulent kidnappet kræver $1 million i Bitcoin

Singaporeanske Mark Cheng blev for nylig kidnappet i Thailand og tortureret for en løsepenge på $ 740.000 i Bitcoin (BTC), rapporterer South China Morning Post og andre den 14. januar.

Efter at have overført alle sine tilgængelige midler på $ 46.000, flydte han angiveligt en dristig flugt, da hans fanger var rede til at myrde ham.

Cheng var på en forretningsrejse til Thailand med kollega Kim Lee Yao Wei, da en gruppe maskerede mænd greb dem og satte dem i en nærliggende lastbil, fortalte Cheng til den kinesiske publikation Lianhe Wanbao i Singapore.

Cheng indbød også den thailandske skuespiller Chano Pemberger som ejer af pickup, hvor han blev transporteret. Det thailandske politi har angiveligt identificeret skuespilleren som en person af interesse i afventning af yderligere undersøgelse.

Captorerne har angiveligt tortureret Cheng og anmodet om en løsepenge på 1 million Singapore dollars (740.000 dollars) i Bitcoin (BTC). Forretningsmanden var kun i stand til at give ækvivalenter på godt 46.000 $ til fangerne, som så tilsyneladende besluttede at henrette ham. Cheng var i stand til at undslippe sin påståede skæbne og fortæller til Wanbao:

”En af dem holdt pistolen mod bagsiden af ​​mit hoved, mens de andre gik væk. Heldigvis kender jeg kampsport. Jeg rakte bag hovedet og greb pistolen, og så flygtede jeg. ”

Det thailandske politi identificerede senere sin associerede Kim som hovedhjernen i kidnappingen og anklagede ham for flere forbrydelser, som han tilståede. Pengene ser ud til at være blevet returneret, ifølge nogle kilder.

Chengs urolige livs historie

Mark Cheng ser ud til at være begyndt sin forretnings karriere med Avelife, en non-profit socio-miljøorganisation. I 2016 modtog han en dronning unge ledere fra dronning Elizabeth II for sit arbejde.

Siden da interesserede han sig for krypturvalurens verden, og optrådte i 2018 som rådgiver for X Infinity, et singaporiansk første møntudbydelsesprojekt, der ikke har vist nogen tegn på liv siden april 2019. Et møde relateret til projektet beskriver ham som en partner hos Gladiolus Capital og rådgiver for Start-Up Brunei.

Flere kilder, herunder Wanbao og The New Paper, rapporterer, at Cheng blev retsforfulgt for uretmæssig anvendelse af midler fra en investeringsgruppe, han arbejdede i i 2014. Han blev frigivet for kaution for et rapporteret beløb på 120.000 Singapore dollars (89.000 dollars) den 8. januar og ankom i Thailand næste morgen.

Dette er ikke første gang, at forretningsmænd, der er involveret i crypto, er blevet målrettet mod kidnappere. I 2017 blev en Bitcoin-forhandler kidnappet i Indien af ​​en anden BTC-investor. Samme år blev direktøren for cryptocurrency-udveksling EXMO kidnappet i Ukraine, hvor fangerne angiveligt udtrækkede en løsepenge på $ 1 million.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

Euro UPeur, kryptoposten bitcoin blockchain

Krypto Cashback eksploderer

En verden af ​​kryptovaluta fortsætter med at udvikle sig og skabe innovative måder til almindelig …