Swiss-based cybersecurity firma WISeKey og et datterselskab af malaysisk tech investment holding Censof annoncerede et partnerskab for at udvide blockchain aktiviteter, ifølge en pressemeddelelse Jan. 25.

WISeKey, der fokuserer på sikker godkendelse og identifikation ved hjælp af et kryptografiske værktøj kaldet Root of Trust, har i stigende grad indarbejdet Things of Things (IoT) og blockchain teknologi i sin portefølje.

Partnerskabet vil efter sigende oprette et “Blockchain Center of Excellence” i Malaysia, samt udvide brugen sager for blockchain til rådighed for Censofs kunder via sit datterselskab, Cendee.

Projektet er det sidste skridt i en række planer for WISeKey, der har sagt, at den vil bygge lignende blockchain i USA, Kina, Indien, Afrika og Latinamerika.

“Denne strategiske aftale gør det muligt for Censof og især Cendee at udnytte deres Cybersecurity og Blockchain-ekspertise ved at kombinere dem med WISeKeys omfattende Cybersecurity-portefølje af tjenester og også styrke Censofs tilbud blandt offentlige og erhvervskunder,” Carlos Moreno, WISeKeys vicepræsident for corporate alliances og partnerskaber, kommenterede i pressemeddelelsen.

“De potentielle fordele ved Blockchain vil hjælpe med at drive effektivitet for vores kunder,” tilføjede Censof bestyrelses leder Ameer bin Shaik Mydin.

Forbedring af cybersikkerhedens robusthed forbliver en presserende bekymring for virksomhederne, efter de berygtede verdensomspændende angreb, der begyndte i 2017, især WannaCry og NonPetya ransomware-angreb.

På det tidspunkt, hvor WannaCry inficerede hundredvis af store virksomheder og stats strukturer, blev det konstateret, at mange af disse manglede selv grundlæggende sikkerheds strukturer til at forsvare sig imod sådanne samordnede angreb.

Tidligere i ugen meddelte WISeKey et blockchain-baseret identitets partnerskab med non-profit Race for Water Foundation, der sigter mod at reducere havforurening.