Danske bank aktien falder voldsomt

Danske Bank-aktien falder voldsomt fredag morgen. Klokken 10.04 er værdien faldet med 10.06 procent efter at børsen åbnede klokken 09.00 i morges.

Samlet har aktionærerne tabt næsten 40 procent i år, hvor hvidvasksagen i Estland har taget overskrifterne.

Financial Times skriver fredag, hvordan Danske Banks estiske filial i 2013 overførte penge for russere uden at vide, hvor de i sidste ende havnede.

Avisen har et internt dokument fra banken, hvor såkaldt “mirror trading” – også kendt som spejlhandler – bliver beskrevet.

Handlerne foregik på den måde, at russiske kunder købte værdipapirer i rubler. Derefter blev de solgt i en udenlandsk valuta som dollar.

Metoden er lovlig, men er ifølge myndigheder et rødt flag i forhold til hvidvask.

Danske Bank overførte op mod 63 milliarder kroner på et år via den type handler.

– Oplysningerne om “mirror trading” giver nyt brændstof til sagen. Deutsche Bank har tidligere fået en ret stor bøde for at være indblandet i noget lignende, siger aktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Deutsche Bank fik sidste år en bøde på fire milliarder kroner i en sag om hvidvask fra myndigheder i USA og Storbritannien.

Russere havde ved hjælp af spejlhandler ført 64 milliarder kroner ud af landet.

Danske Bank fortalte torsdag, at USA’s justitsministerium undersøger sagen om hvidvask i Estland.

Ansatte i Danske Banks estiske filial var bevidste om, at der var risiko for at skade bankens omdømme ved spejlhandlerne.

– Det er alligevel en risiko, vi løber i andre dele af vores udenlandske forretning, hvor den naturlige valutastrøm altid er ud af Rusland.

About Kryptoposten

Check Also

bitcoin nyheder

Bitcoin falder, Guld stiger

Hen over den seneste periode, er det blevet tydeligt, at se at Bitcoin investorer flygter. …