Med prisen på bitcoin stiger til en årlig høj mandag, har den koreanske regering holdt et nødmøde om risikoen for tab for investorer, rapporter fra CoinDesk Korea.

Noh Hyeong-ouk, minister for kontoret for regeringskoordinering, annoncerede mødet i en regerings erklæring tidligere i tirsdag, hvoraf deltagerne omfattede økonomi- og finansministeriet, justitsministeriet og nationens øverste finansielle vagthund, den finansielle Tilsyns udvalg.

“Da virtuelle valutaer ikke er lovlige valutaer, og ingen garanterer deres værdi, svinger prisen kraftigt på grund af ulovlige handlinger, spekulativ efterspørgsler og ændringer i det indenlandske og udenlandske lovgivningsmæssige miljø,” sagde han. “Det er nødvendigt at foretage en omhyggelig beslutning om en række handlinger.”

Regeringen har planer om at “nøje overvåge markeds situationen i fremtiden og aktivt reagere på risikoen for investorskade”, ifølge erklæringen.

Især vil ulovlige aktiviteter som svig og “ulovlige aktiviteter på flere niveauer” baseret på stigningen i krypto markeds priserne strengt kontrolleres gennem overvågning og de finansielle myndigheder “, sagde ministeren

Han opfordrede endvidere til et lovforslag om ændring af lov om særlig finansiel information for at forhindre hvidvaskning af penge, som i øjeblikket er under revision i den koreanske regering nationalforsamling, at blive vedtaget “så hurtigt som muligt”.

Det er ikke første gang at Sydkorea er hurtig ude med riven, efter at Bitcoin har haft store stigninger og fald.