En ny $50 mio. VC fond er oprettet af Nasdaq-børsnoterede firma Okta til at investere i teknologier, der starter i begyndelsen, herunder dem, der arbejder med blockchain.

Okta, som leverer identitets styrings løsninger, annoncerede Okta Ventures Fund onsdag og tilføjede, at den har gjort sin første investering i blokchain-baseret identitets virksomheden Trusted Key.

Trusted Key blev grundlagt af tidligere Microsoft-, Oracle- og Symantec-ledere og tilbyder decentraliserede digitale identitets løsninger, der gør det muligt for organisationer at “arbejde sammen som økosystemer for at dele stærkt sikrede brugeridentiteter med brugerens samtykke.”

Gennem sin venturefond sagde Okta, at de vil investere i startups, der fokuserer på at opbygge innovative løsninger omkring sine kerneforretninger ved hjælp af blockchain, kunstig intelligens

Den San Francisco-baserede firmaets medstifter og chef driftsleder, Frederic Kerrest, sagde:

“I takt med Okta’s vision om at gøre det muligt for enhver organisation at bruge nogen teknologi, vil Okta Ventures investere i det voksende økosystem for startups, der løser problemer som identitet, sikkerhed og privatliv.

Udover at yde investerings kapital har Okta nye VC fond planer om at give sine porteføljeselskaber yderligere støtte, herunder brugen af ​​dets software og samarbejdmuligheder.