Dokumenter viser at Tether ikke er insolvent

En ny rapport søger at skinne lys over et af de hidtidige spørgsmål omkring Tether Ltd., firmaet bag dollar-pegged stablecoin USDT: om det har kontanter reserver til at sikkerhedskopiere sine 1,8 milliarder tokens.

Bloomberg News rapporterede tirsdag, at den har set Tether-bankerklæringer, der tyder på, at selskabet i mindst fire separate måneder havde tilstrækkelige dollars til at tilbageføre tether (USDT) tokens på markedet.

Mens rapporten, som vi ikke kan bekræfte, ikke giver sikkerhed for en fuld revision fra en special firma, ser det ud til at bevise, at Tether’s token – som mange krypto-handlere og udvekslinger bruger til at flytte værdi internationalt – støttes af mere end bare krav fra firmaet, i hvert fald i visse vinduer af tid.

Bloomberg sagde, at det har set dokumenter fra september 2017, hvilket tyder på, at Tether havde 452,9 millioner dollars i konti hos Noble Bank, Puerto Rico og Bank of Montreal. Ved udgangen af ​​den måned havde virksomheden 435 millioner USDT i omløb. Bankerklæringer for flere andre ikke-på hinanden følgende måneder angav også sine dollarreserver matchende tokens på markedet, siger Bloomberg.

Tether havde tidligere lovet en fuldstændig revision af sine dollarbeholdninger og havde ansat revisions firma Friedman LLP med henblik herpå, men det forhold blev opløst i januar 2017 uden en fuldstændig forklaring og uden revision.

Afgang Noble Bank i begyndelsen af ​​oktober 2018 flyttede virksomheden til at bruge tjenester fra Bahamas-baserede Deltec Bank and Trust Limited. Det kort efter udgav et brev dateret 1. november fra Deltec med angivelse af “Kontantens kontante værdi på din konto hos vores bank var US 1,831.332.828” pr. 31. oktober.

Manglen på en klar revision af reserver har forårsaget en stor diskussion og kontrovers, både inden for kryptosamfundet og uden, da Tether effektivt fungerer som en bank for udvekslinger, der ikke leveres traditionelle banktjenester.

Tether og dets søsterfirma, krypto udveksling Bitfinex, er også blevet anklaget for at manipulere prisen på bitcoin ved brug af USDT. Det amerikanske justitsministerium (DOJ) har efter sigende fokuseret på en måneds lang undersøgelse af kryptografiske markeds manipulationer på tether stablecoin den 20. november, som Bloomberg foreslog på det tidspunkt.

De to firmaer blev også angiveligt indgivet af US Commodity Futures Trading Commission i december 2017 for at fastslå deres niveauer af FIAT reserver.

I hele kontroversens syntes forhandlere at miste troen på USDT-token, der forårsagede, at den kortvist tabte sin 1: 1 dollar-paritet i midten af ​​oktober og faldt til en værdi af lavt på 0,92 dollar. Firmaet kort efter udstedte en erklæring, der understregede, at “alt USDT i omløb er tilstrækkeligt støttet af amerikanske dollars” og “aktiver har altid overskredet forpligtelserne.” På pressetid handler USDT til $ 1,01 ifølge CoinMarketCap.

About Kryptoposten

Check Also

BTC.com lancerer Ethereum mining pool

Ethereum Istanbul Hard Fork fik støtte fra større Børser

Efter den vellykkede opdatering af Ethereum Istanbul Hardfork har flere populære udvekslinger annonceret deres officielle …