En russisk statsborger, der blev anklaget for hvidvaskning af milliarder af dollars på den nudefinerede kryptoudveksling BTC-e, kunne snart blive udleveret til Frankrig efter en domstolsafgørelse.

Siden sin arrest sidste sommer har Alexander Vinnik været i centrum for en lovlig trækkrig mellem regeringerne i Rusland, USA og senest Frankrig, som alle søger at udlevere ham. Vinnik, som ikke har opretholdt nogen forseelse fra alle anklager, havde afventet en beslutning fra de græske myndigheder om hvilket land han i sidste ende ville blive sendt til, selvom han tidligere havde givet udtryk for en fortrinsstilling til udlevering til Rusland.

Ifølge Associated Press besluttede de græske domstole fredag, at Vinnik ville blive sendt til Frankrig i lyset af beskyldninger for hans engagement i cyberangreb mod omkring 100 franske statsborgere.

Beslutningen udløste hurtig kritik fra den russiske regering i anledning af udvisning af to russiske diplomater fra Grækenland en dag tidligere i forbindelse med spændinger over Makedoniens indtræden i NATO’s militære alliance. Ilias Spyrliadis, Vinniks forsvarsadvokat, blev rapporteret af Washington Post for at sige, at Vinnik vil appellere beslutningen og fortsætte med at opretholde sin uskyld fra alle straffesager.

Dette er faktisk ikke den første appel, som Vinnik har lavet før de græske myndigheder, og skubbet tilbage på det grønne lys, der blev tilbudt i december sidste år, der ville have udleveret Vinnik effektivt til USA De amerikanske regerings krav Vinnik var “operatør” af BTC-e og benyttede platformen til at vaske omkring 4 milliarder dollar i løbet af seks år.

At opkræve en bøde på 110 millioner dollars mod udvekslingen og en $ 12 millioner straf mod den russiske statsborger selv, vil Vinnik stå over for 55 år i fængsel, hvis han dømmes i USA