Egypten fjerner sit forbud mod krypto

Egypten ser ud til at løsne sine begrænsninger på krypto valuta.

En kilde, der talte til Middle East News Agency, beskrev et forslag til lovforslag om at forbyde oprettelse, handel eller forfremmelse af krypto valuta uden licens. Tidligere forbød Egypten al cryptocurrency under islamisk lov.

Shawki Allam, den nuværende Grand Mufti i Egypten, udstedte dette forbud i begyndelsen af ​​2018, hvoraf det fremgår, at teknologien kunne underminere retssystemet via skatte unddragelse, hvidvaskning af penge og andre svigagtig aktiviteter. Grand Mufti var også bekymret for krypto voilatiltet og svindel.

Men da markedet er udvidet, og nabolandene er begyndt at udforske teknologien, blødgør regeringen sin holdning.

Regningen, ifølge Egypt independent, ville give styret i Central Bank of Egypt (CBE) ret til at regulere krypto aktiver og kræve flere potentielt dyre licenser til at drive forretning.

Rapporten lyder:

Den nye lov giver retlig myndighed til elektronisk godkendelse af banktransaktioner, elektroniske betalings ordrer og overførsels ordrer samt for elektronisk afregning af checks samt udstedelse og omsætning af elektroniske checks og elektroniske rabatordrer, forudsat at bestyrelsen for CBE udstede regler og procedurer, der regulerer alle ovennævnte handlinger.


Egypten har diskuteret krypto valuta legalisering i år før dette træk. Udkastet til lovforslag er endnu ikke tilgængeligt for offentlig læsning.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

Japanske

Tjen Gratis Bitcoins Dagligt uden Besvær

Hvordan får man gratis bitcoins og andre kryptovaluta’er? Der findes et hav af metoder, som …