Ethereum baseret børs SprinkleXchange med første notering

SprinkleXchange, en børs bygget på Ethereum, angiveligt noterer sin første virksomhed næste måned.

Sprinkle koncernchef Alexander Wallin fortalte Bloomberg i et interview, der blev offentliggjort fredag: “Vi har lyst til at være først med dette, men vi er klar over, at det bliver et overfyldt marked.”

Den Bahrainbaserede platform, der opererer inden for en reguleringsandboks, der er oprettet af landets centralbank, anvender et decentraliseret clearing- og afviklings system, der bruger automatisering for at reducere tid og omkostninger. Priserne fastsættes ved hjælp af den hollandske auktions metode, hvor SprinkleXchange tager 1 procent gebyr.

Wallin fortalte nyheds kilden, at omkostningerne ved notering ville ligne på en svensk børs, men “du får global adgang, og vi kan vise, at du også får bedre likviditet.”

SprinkleXchange sigter mod at tiltrække virksomheder med en markedsværdi på $ 20 – $ 200 millioner. Det forventer at liste 35 virksomheder i løbet af de næste 12 måneder og så mange som 1.000 i løbet af de næste par år. Udover børsnoterede aktier vil firmaet tilbyde handel med krypto aktiver og planlægger også at tilføje valutahandlede midler i fremtiden.

En række traditionelle børser er i øjeblikket ved at integrere blockchain tech i deres platforme. Schweizs største børs, SIX, forventes f.eks. At udrulle en blockchain-platform for at fremskynde handel senere i år. Mens Gibraltar-børsen for nylig begyndte at tillade notering af tokeniserede værdipapirer.

Den australske værdipapir udveksling genopbygger især sin aldrende CHESS-afviklings platform ved hjælp af blockchain tech leveret af Digital Asset. Og andre børser, herunder i Jamaica, Thailand og Spanien, har også annonceret initiativer omkring blockchain og krypto aktiver.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

russiske hackere Tredje sagsøgt

Russiske hackere bag det største tyveri af digital valuta nogensinde

Russiske hackere, kan være de dårlige skuespillere bag sandsynligvis den største tyveri nogensinde fra en …