Ethereum-udviklere implementerer allerede kode for Constantinople, netværks næste system-wide opgradering.

Den anden del af en række opgraderinger for at gøre ethereum-netværket mere effektivt og billigere med hensyn til gebyrer, vil Constantinople blive aktiveret engang før oktober Devcon4 ethereumkonference, ifølge interessenterne under et kerneudviklingsmøde fredag.

Når det er sagt, er et præcist bloknummer, hvor koden skulle gå i live, endnu ikke blevet bekræftet for den uoverensstemmende ændring. En løs køreplan for opgraderingen er også blevet foreslået. Under denne køreplan fortsætter implementeringsfasen indtil 13. august, hvorefter der vil være to måneders test, herunder lanceringen af ​​et konstantinopel-specifikt testnetværk.

Opgraderingen vil omfatte forskellige optimeringer med det formål at gøre platformen mere effektiv – og billigere med hensyn til gebyrer. Konstantinopel er den anden del af en todelt serie af opgraderinger, der følger i fodboldene i Byzantium, som blev aktiveret i oktober sidste år. Ifølge mødet iværksættes i alt fire forbedringsopgraderinger (EIP) for ethereum i øjeblikket af udviklere.

Péter Szilágyi, lead udvikler af Geth, den mest populære ethereum klient, sagde, at de allerede har implementeret de fleste af ændringerne. “EIP’erne er for det meste gjort,” sagde Szilágyi i mødet.

Nogle af de opgraderinger, der har nået implementeringsfasen, omfatter EIP 210, som omorganiserer, hvordan blokhak er gemt på ethereum, og EIP 145, som øger aritmetiske hastigheder i ethereum virtual machine (EVM).

To andre opgraderinger – EIP 1014 til tilsætning af ethereum state kanaler og EIP 1052, en ny op-kode, der komprimerer hvordan kontrakter interagerer – arbejdes også videre af udviklere. To andre bemærkelsesværdige ændringer er stadig under drøftelse, herunder en mulig forsinkelse i ethereums vanskelighedsbombe og en EIP, der kan forbedre, hvordan gaspriserne fungerer.

I hvert fald hvad angår spørgsmålet om minearbejdsproblemet – et omstridigt emne, der indebærer overvejelse af ethereums udstedelsesmodel og en, der har forskellige konsekvenser for forskellige interessenter – er der endnu ikke truffet nogen beslutning. “Vi kommer ikke til at kunne beslutte denne del i dag,” konkluderede Hudson Jameson, moderator for diskussionen.