Bitwage, en opstart, der hjælper virksomheder med at betale deres medarbejdere i krypto valuta, har tilføjet ether som udbetalings mulighed ifht løn.

Bekendtgjort mandag, virksomheder, der ønsker at tilbyde skat og HR-kompatible ether fordele kan tilmelde sig for at tilbyde det som en fordel for medarbejderne.

Virksomheden har leveret direkte indskud af bitcoin siden 2014 og tjener over 30.000 medarbejdere. Medarbejdere, freelancere og uafhængige entreprenører kan modtage fra deres kunder eller arbejdsgivere en del af deres fnatforpligtelser på grund af dem i krypto.

Virksomheden har eksperimenteret med ethereum økosystemet siden 2017, herunder lancering af konsulentfirmaet Inwage, som byggede flere projekter på den næststørste blokkæde. Dette omfatter Moria’s første møntudbud, der hævede $ 50 millioner, og et pilotprojekt for et større forsikringsselskab, der udnytter ethereum til revisionsporfunktioner.

Men at tilføje ether til Bitwages største tilbud “tog meget bag scener arbejdet … fordi hele systemet blev optimeret til BTC,” fortæller en virksomheds repræsentant. “Det er bare et spørgsmål om, at man nu har fået infrastrukturen til at tilføje den.”

Da Bitwage blev grundlagt for fem år siden, indså CEO Johnathan Chester, at handlende allerede accepterede bitcoin, men der var ingen måde for medarbejderne at blive betalt i det også.

“Vores mål var at lukke finansiel kredsløb,” sagde Chester i en erklæring. Virksomheden behandler i øjeblikket 2,5 millioner dollars i månedligt omfang for entreprenører og fuldtidsansatte.

Bitwage leverer to betalings tjenester, direkte indbetaling – hvor medarbejdere har en del af deres løn, der sendes til virksomheden, automatisk udveksles til krypto gennem dollaromkostningerne – såvel som holdlønninger, hvor Bitwage tilbyder virksomhedstjenesteydelser. Team løn kontrakter er primært ydet til virksomheder, der måske vil betale hundredvis af kontraktansatte spredt over hele kloden med kun en betaling, repræsentanten sagde.

Hvis firmaet spredes på børsen, er der ingen gebyr for basistjenesten. Der er også en premium version, der giver betalinger tidligere og koster $ 15,99 pr. Måned.

Square tilbyder en lignende tjeneste, hvor en medarbejders direkte depositum går til betalings platformen, men medarbejderen skal manuelt bytte den til bitcoin. Coinbase tillader automatisk månedlige køb af krypto ud af kundens bankkonto.

Flere blue-chip virksomheder har medarbejdere, der bruger Bitwage til automatisk at konvertere deres kontant løn til krypto, herunder Amazon, Google og Apple. Derudover udnytter mange gigearbejdere til Uber, Caviar og Doordash tjenesterne, ifølge repræsentanten.

Bitwage-klienter kan have op til to betalinger fordelt pr. Lønperiode i enten fiat eller crypto som en ikke-premium-bruger, eller tre for premium.

Virksomheden har modtaget omkring 1 million dollars i samlet finansiering fra sådanne investorer som Draper Associates, Candela Reach Capital og BPI France.