Facebook ansætter 2 af Coinbases Compliance managers

Facebook hyrede to Coinbase veteraner til at arbejde i overensstemmelse med denne måned, og mindst en af ​​dem er involveret i social media giant’s blockchain indsats.

Jeff Cartwright forlod Coinbase i marts efter næsten fem år ved U.S. cryptocurrency exchange i forskellige compliance roller. Han tiltrådte Facebook som en politik og compliance manager i denne måned, ifølge hans LinkedIn profil.

Profilen beskriver ikke, hvor involveret han vil være i Facebook’s blockchain-projekter, som inkluderer en hemmelig plan for at skabe en prisstabil cryptocurrency. Mandag aften sagde Cartwright, at han ikke kunne diskutere sin nye rolle. Facebook-talsmand Elka Looks sagde, at selskabet ikke kommenterer personale.

I mellemtiden, Mikheil Moucharrafie, der forlod Coinbase i april efter mere end tre år, kom også til Facebook i denne måned. Han er en compliance officer for blockchain hos social media giant.

En advokat ved træning blev Cartwright tilmeldt Coinbase i 2014 efter at have arbejdet i overensstemmelse med rollerne hos American Express og Goldman Sachs og som en hvidvasknings konsulent hos Big Four Professional Services firma KPMG.

Han tilbragte de første tre år på Coinbase, der styrede opstartets AML og Bank Secrecy Act (BSA) compliance, blev forfremmet til leder af intern revision i marts 2017 og derefter til direktør for lovgivningsmæssige risici og eksamener i december sidste år.

Moucharrafie har en lignende stamtavle, der har arbejdet som AML / BSA-efterforsker, compliance manager og risk manager i sin tid på Facebook.

Facebooks Token

De to lejers juridiske og regulære koteletter kan vise sig værdifulde for Facebook i betragtning af undersøgelsen, at dens krypto valuta planer er begyndt at tiltrække i Washington.

I sidste uge skrev US Senate Banking Committee et åbent brev til Facebook grundlægger og CEO Mark Zuckerberg og beder ham om at dele detaljer om cryptocurrency-projektet med særlig fokus på forbrugernes privatliv.

Lidt er kendt om krypto-initiativet, kaldet Libra. Virksomheden begyndte roligt at opbygge et blockchain forskerhold sidste år, ledet af vicepræsident og tidligere Coinbase bestyrelsesmedlem, David Marcus.

Virksomheden har udstationeret en lang række jobannoncer for holdet siden, og der er også bemærkelsesværdige tal i rummet som krypto økonom Christian Catalini, en forsker med MIT, der også er med i projektet.

Selskabet er efter sigende søger at hæve så meget som $1mia. For projektet at bruge som sikkerhedsstillelse for at tilbageføre en stablecoin

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …