Facebook i forhandlinger om at opbygge økosystem

Social media giant Facebook siges at være i forhandlinger med virksomheder, herunder Visa og Mastercard, for at støtte og finansiere sin planlagte fiat-backed cryptocurrency.

En torsdags rapport fra The Wall Street Journal, der citerer “folk, der er bekendt med sagen”, sagde, at Facebook har arbejdet i over et år nu for at lancere en stable coin betalings platform. Indsatsen, internt kaldet “Projekt Libra”, har til formål at udvikle en krypto aktiver, der gør det muligt for firmaets milliarder af brugere at sende penge til hinanden, samt at foretage online-køb.

Sammen med Visa og Mastercard har Facebook også rapporteret at tale med Financial Services Company First Data Corp for at øge omlag 1 milliarder dollars som sikkerhed for stablecoin for at dæmpe det mod voilatiltet.

Social media giant facebook er også i drøftelser med e-handel virksomheder, også for at indsamle midler, og at få støtte og accept for det planlagte stablecoin, ifølge rapporten. Facebook kan også betale brugere i den digitale valuta for at se annoncer, samt tillade annoncører at acceptere token for varer og derefter betale for flere annoncer med den.

Der er også mere. Især siges Facebook at sigte på at fjerne swipe og kort behandling gebyrer, generelt omkring 2-3 procent, betalt af handlende på hver transaktion til banker og betalings processorer og netværk. “Hvis det lykkes, truer projektet kortnets dominans over globale betalinger,” siger WSJ.

I december foreslog rapporterne, at den sociale mediegigant først kunne fokusere på det indiske marked for at lade brugerne overføre penge via den fiat-pegged cryptocurrency på WhatsApp, messaging app Facebook erhvervet i 2014.

Barclays analytiker Ross Sandler vurderede for nylig, at Facebooks krypto valuta-projekt kunne give overalt fra 3 milliarder til 19 milliarder dollar i yderligere indtægter i 2021.

Virksomheden oprettet sin blockchain division i maj 2018, angiveligt at udforske teknologien. Siden da har virksomheden udvidet sit blockchain-hold med nye lejemål. Det har i øjeblikket omkring 22 åbne stillinger i forbindelse med blockchain, herunder juridiske eksperter, dataingeniører, marketingchefer og meget mere.

Tidligere i år ansatte Facebook også medarbejdere fra Chainspace, en opstart specialiseret i scaling blokkæder via en proces kaldet sharding.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …