Facebook med GlobalCoin i 2020

Social media giant Facebook er indstillet til at udbrede sin egen krypto valuta kaldet “GlobalCoin” i 2020, ifølge en rapport fra BBC.

Nyhederne sagde fredag morgen, at Facebook planlægger at lancere det cryptocurrency-baserede betalingssystem i “et dusin lande” inden første kvartal 2020 og søger at begynde at prøve det ved udgangen af ​​dette år.

Flere detaljer om Facebooks krypto plan siges at blive afsløret i de kommende måneder, siger rapporten. Det blev yderligere tilføjet Facebook havde søgt råd fra embedsmænd fra US Treasury og Bank of England guvernør Mark Carney om muligheder og lovgivningsmæssige spørgsmål for initiativet, som internt kaldes “Projekt Libra.”

Nyhederne kommer midt i de seneste rapporter, at Facebook har været i forhandlinger med betalings selskaber, herunder Western Union, Visa og Mastercard, for at tilbagebetale og finansiere sin planlagte fiat-baserede krypto valuta.

Projektet siges at være ved at udvikle en krypto valuta, der hjælper Facebooks milliarder af brugere med at overføre penge til hinanden og til at foretage online-køb.

Den 2. maj registrerede Facebook en ny enhed kaldet “Libra Networks” i Genève, som vil “levere finansielle og teknologiske tjenester og udvikle relateret hardware og software.”

I sidste måned blev det rapporteret, at Facebook kunne søge at øge så meget som 1 mia. Dollar til at finansiere krypto stablecoin-projektet.

Social media behemoth oprettet sit blockchain team i maj 2018 med det formål at udforske den nye teknologi. Siden da har firmaet været på udkig efter at udvide holdet med nye hyringer. Det havde for nylig over 20 åbne stillinger i forbindelse med blockchain roller, herunder en ledende kommerciel rådgiver.

Tidligere i år ansatte Facebook også medarbejdere fra Chainspace, opstarten bag en smart kontraktplatform.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …