Facebook prøver at få BitLicense

Facebooks initiativ til at skabe et tilgængeligt, friktionsløs, globalt tilgængeligt krypto valuta og betalings netværk, er at pudse op mod hidtil usete lovgivningsmæssige forhindringer, i hvert fald ifølge en ny rapport fra Reuters. Selv om det sociale mediefirma tager skridt til at overholde vådehunde verden over, er mange eksperter bekymrede over, at det ikke vil være nok.

Facebooks vej fremad vil indebære omhyggelig orkestartion med centralbanker, finansinspektører og håndhævelses ansvarlige over hele verden. Denne administrative tightrope-walk kan involvere “bogstaveligt talt hundredvis, måske tusindvis af licenser fra hundredvis af forskellige tilsynsmyndigheden”, siger Sean Park, grundlægger og Chief Investment Officer hos Anthemis, et venturekapitalfirma, der investerer i krypto industrien.

Indtil videre har Calibra, et Facebook-datterselskab, der vil udvikle en tegnebog og finansielle tjenester til Facebook-økosystemet, registreret som en penge forretnings virksomhed med det amerikanske finansielle forbrydelses- og håndhævelses netværk (FinCEN), der søges om penge overførsels licenser i USA , og begyndte processen med at få en BitLicense fra New Yorks Department of Financial Services.

Selskabet har også rapporteret med myndighederne i Storbritanniens Financial Conduct Authority, Bank of England, og Schweiz finansinspektør, FINMA.

Derudover sagde det russiske finansministerium Libra vil blive behandlet i Rusland som ethvert andet digitalt aktiv, med forventede forordninger. En lignende følelse blev udtrykt af schweiziske regulatorer.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …