Facebook søger eftersigende efter $1 Milliard til Krypto Projekt

Social media giant Facebook siges at være ved at søge kapital, som i en milliard dollars til finansiering for sit cryptocurrency projekt.

Nathaniel Popper, en teknologireporter ved The New York Times, tweeted mandag, at kilder har sagt, at Facebook er rettet mod “store summer – så meget som $1b” fra venturekapitalister til at støtte en Stablecoin. Virksomheden ville bruge midlerne som sikkerhedsstillelse for at tilbageføre en token, har en person tilsyneladende sagt til journalisten.

Det skal understreges, at bemærkningerne på dette stadie ikke er blevet bekræftet af Facebook eller potentielle investorer.

Facebook har udviklet sin egen stablecoin til pengeoverførsler over WhatsApp, som afsløret i december sidste år. Denne token kan fastgøres til en “bred vifte af udenlandske valutaer, der holdes i en bankkonti,” fortæller popper i en yderligere tweeted.

Facebook har også planlagt at notere sin Stablecoin på kryptovaluta børser, og andre diverse platforme i februar, og de forventer at få produktet ud i første halvdel af 2019.

Selvom Facebook er langt fra mangel på kontanter, kan involvering af eksterne investorer i stablecoin-projektet hjælpe Facebook med at præsentere cryptocurrency projektet som “mere decentraliseret og mindre kontrolleret” af sig selv, foreslog Poppers kilder. Virksomheden havde 44 mia. Dollars i kontanterfra april 2018, ifølge CNBC.

Tidligere i år vurderede Barclays-analytiker Ross Sandler, at Facebooks cryptocurrency -projekt kunne give overalt fra 3 milliarder til 19 milliarder dollars i yderligere indtægter i 2021.

Social media behemoth oprettet sit blockchain team i maj 2018 med det formål at udforske den nye teknologi. Siden da har firmaet været på udkig efter at udvide holdet med nye hyringer. Det havde for nylig over 20 åbne stillinger i forbindelse med blockchain roller, herunder en ledende kommerciel rådgiver.

Tidligere i år ansatte Facebook også medarbejdere fra Chainspace, opstarten bag en smart kontraktplatform.

About Kryptoposten

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …