Facebook tillader Krypto annoncer igen

Over et år efter sit direkte forbud har Facebook yderligere løftet nogle begrænsninger på krypto aktiver og blockchain-relaterede annoncer.

I en opdateret politik, der blev annonceret den 8. maj, sagde det sociale mediefirma, at annoncer, der involverer blockchain-teknologi, industrinyheder, uddannelses indhold eller begivenheder relateret til krypto aktiver, ikke længere kræver forudgående skriftlig godkendelse.

Men Facebook tilføjede, at det vil fortsætte med at forbyde annoncer i forbindelse med token-salg eller første møntofficer (ICO’er), som kommer under en liste over sine forbudte produkter.

Andre annoncer, der fremmer krypto aktiver og nært beslægtede produkter, som cryptocurrency udvekslinger og minedrift software og hardware, skal stadig gennemgå en gennemgangs proces for at få tilladelse til at gå live på Facebook.

“Denne proces vil fortsat tage hensyn til licenser, de har fået, uanset om de handles på en offentlig børs (eller er et datterselskab af et offentligt selskab) og anden relevant offentlig baggrund for deres forretning,” sagde Facebook.

Virksomheden – som har 2,38 mia. Aktive månedlige brugere pr. 31. marts 2019 – indledningsvis forbød annoncer, der involverede bitcoin og ICO’er i januar sidste år. Senere i juni lette selskabet sit forbud noget, så visse firmaer kunne få deres annoncer på platformen med forudgående tilladelse.

Den seneste politiske opdatering kommer midt i rapporter om, at virksomheden arbejder på egen fiat-backed cryptocurrency eller stablecoin. Facebook siges at være i forhandlinger med firmaer, herunder Visa og MasterCard, for at støtte og finansiere det planlagte stabilitet projekt på 1 milliarder dollar kaldet “Libra”.

Projektet tager sigte på udvikling af en krypto aktiver, der gør det muligt for firmaets milliarder af brugere at sende penge til hinanden, samt at foretage online-køb. Endvidere ser det ud til, at virksomhederne vil kunne acceptere stablecoin og derefter bruge det til at betale Facebook for annoncer.

At Facebook tillader annoncer igen, er muligvis en indikator på at de er rigtig tæt på, ifht deres egen løsning med en stable token.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …