Facebooks Libra kan se problemer i Indien

Facebooks udbredelse af Libra kan damprolles i Indien af ​​eksisterende lovgivningsmæssige begrænsninger, rapporterede Economic Times.

På trods af krypto valuta usikre status inden for indisk lov, har mediernes udløbsrapporter “Facebook ikke indgivet nogen ansøgning med RBI (Reserve Bank of India) for sin krypto aktiver i Indien” ifølge en anonym kilde med direkte kendskab til situationen.

En anden anonym kilde sagde, at Calibra kan udelukkes fra markeder hvor “cryptocurrencies er forbudt, eller Facebook er begrænset fra at operere i.”

Den sociale medier juggernaut fortalte Economic Times, “Vi forventer, at Calibra skal arbejde på WhatsApp og være tilgængelig globalt.” Indien har 400 millioner WhatsApp brugere, ifølge Statista.

Mens transaktioner mellem cryptocurrency og peer-to-peer-krypto tjenester i øjeblikket er tilladt i Indien i april 2018, bestilte RBI et deadline-initiativ for at forhindre visse virksomheder i at handle i digitale valutaer på grund af tilknyttede økonomiske og sociale risici. Forbuddet bliver anfægtet i højesteret, med den næste planlagte høring den 23. juli.

Calibra er et Facebook-datterselskab, der vil give en platform for finansielle tjenester, der involverer Libra i Facebooks økosystem. Selve valutaen er udviklet af et konsortium på 28 virksomheder, ikke-statslige og økonomiske støttemodtagere. Skønt Libra har til hensigt at decentralisere i tide, er det uklart, hvordan den indiske regering kan klassificere arrangementet.

Uanset domstolens beslutning kan sondringen mellem personlig og erhvervsmæssig brug ske i henhold til Tanvi Ratna, en politikanalytiker og stipendiat i New America. “Hvis regeringen mærker det kriminelt, så er Facebook naturligvis bevidst begået en lovovertrædelse”, uanset hvordan Libra udnyttes.

Faktisk er den nuværende seitgeist inden for indiens regeringer, at krypto aktiver gør det muligt at undgå skatte unddragelse, hvidvaskning af penge og svig. Et udkast til lovforslag, kaldet “Forbud mod Cryptocurrencies og Regulation of Official Digital Currencies Bill 2019”, har efter sigende modtaget støtte. Department of Economic Affairs, Central Board of Direct Skatter, Central Board of Indirect Taxes and Customs og Investor Education and Protection Fund Authority i April.

Ved hjælp af en kurv af fiat-valutaer kan Libra se yderligere udfordringer, idet indiske love ikke diskriminerer mellem digitale aktiver, der opererer isoleret i et netværk, og digitale aktiver interagerer med fiat-valuta som rupien.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …