Facebooks Libra møder kritik af politikere i Europa

Afsløringen af Facebooks Libra krypto valuta blev straks mødt med politisk opposition i Europa.

Den franske finansminister Bruno Le Maire og det tyske medlem af Europa-Parlamentet Markus Ferber bad om lovgivningsmæssig kontrol af det sociale netværk’s blockchain-projekt, ifølge Bloomberg.

Facebook, med mere end 2 milliarder brugere, kunne blive en “skyggebank”, advarede Ferber.

“Multinationale selskaber som Facebook må ikke have lov til at operere i en regulerende nirvana, når de introducerer virtuelle valutaer,” sagde han og lød alarmen for regulatorer at se nærmere på.

Le Maire ekko denne stemning under et interview med Radio 1, når han opfordrede Gruppen Syv centralbankchefer til at udarbejde en rapport om Facebooks projekt til deres møde i juli.

Hans bekymring er, at Libra kan vokse til at erstatte traditionelle valutaer. Lignende frygt er blevet fremkaldt af den italienske premierminister Matteo Salvini’s nylige forvarelser omkring mini-BOT, en foreslået national valuta, som nogle analytikere forudser, vil ryste grundlaget for EU.

“Det er uden tvivl”, “at Libra får lov” blive en suveræn valuta, “sagde Le Maire og tilføjede:

“Det kan ikke, og det må ikke ske.”

Facebooks initiativ til at “opbygge et finansielt økosystem, der kan tilslutte og styrke milliarder af mennesker”, blev formelt annonceret tirsdag efter måneder af rygter og spekulationer. Libra er et stabilt mønster designet til at tæmme flygtigheden af ​​krypto valuta og dermed være nyttig for den daglige handel. Under sin udvikling samarbejdede Facebook med nogle af de største navne i betalinger og teknologi, såsom Visa, Uber og Coinbase.

Valutinen forventes lanceret i 2020 og vil blive bundet til en kurv af etablerede stats støttede valutaer og værdipapirer, der har til formål at begrænse inflationen og bevare likviditeten, som vil blive kontrolleret af Libra Association. Foreningen vil også forsætligt forbrænde eller minte tokens som reaktion på skift i efterspørgslen.

Calibra, et Facebook-datterselskab, planlægger at opbygge en digital tegnebog, der vil eksistere i sine Facebook Messenger og WhatsApp-tjenester, så det bliver nemt for folk at sende penge til venner, familie og virksomheder gennem apps.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …