Falsk nyheds website brugt i svindel af cryptocurrency

Et falsk nyheds websted har brugt lignelsen af ​​New Zealands premierminister Jacinda Ardern til at promovere artikler på Facebook, der har til formål at pumpe en cryptocurrency.

Lokale medier kilde ting rapporteret fredag, at flere Sponsorerede stillinger for nylig var kommet på Facebook, med billedet af PM med overskrifter som “Ny investerings plan for kiwier” og målrettet mod forskellige aldersgrupper i landet.

Stillingerne er forbundet med et falsk nyheds websted, der syntes at være at udgøre CNN Tech, med artikler, der fejlagtigt hævdede, at landets finansministerium netop havde underskrevet en $ 250 millioner aftale om at købe et firma kaldet Bitcoin Revolution.

“Det er her fremtiden ligger,” læser den falske artikel.

Efter at ting meldte indlægene til Arderns kontor, indgav sidstnævnte en klage til Facebook, som derefter flyttede for at tage det sponsorerede indhold ned, sagde rapporten.

Desuden ser det ud til, at dette ikke er første gang, at falske nyhedswebsteder har tilknyttet billedet af Ardern med cryptocurrency-kampagner. En talskvinde til presidents kontor blev citeret for at sige, at antallet af sådanne falske annoncer er blevet for stort til at spore.

De sagde:

“Vi kan ikke manuelt eller digitalt overvåge den stigende mængde falske nyheder, der svigagtigt bruger billeder fra premierministeren.”

Nyheden er endnu en gang, hvor crypto svindlere har brugt sociale medier giganter til at fremme falske kampagner rettet mod internet brugere.


About Kryptoposten

Check Also

russiske hackere Tredje sagsøgt

Russiske hackere bag det største tyveri af digital valuta nogensinde

Russiske hackere, kan være de dårlige skuespillere bag sandsynligvis den største tyveri nogensinde fra en …