FBI leder efter QuadrigaCX brugere efter dens kollaps

Flere kriminelle efterforsknings agenturer i USA undersøger omstændighederne i den lukkede canadiske krypto udveksling QuadrigaCX.

Ifølge en pressemeddelelse, der blev offentliggjort mandag, undersøger FBI, Internal Revenue Service’s Criminal Investigation Division (IRS-CI), den amerikanske advokatkontor for District of Columbia og justitsministeriets afdeling for computerkriminalitet og intellektuel ejendomsret udvekslingen, som indleveret til konkurs efter grundlæggerens død og en månedslang civilrehabiliteringsproces.

FBI udgav et spørgeskema for ofre, der bad om personligt identificerende oplysninger, kontaktoplysninger og oplysninger om deres QuadrigaCX-konti.

“Hvis du har spørgsmål eller bekymringer om din QuadrigaCX-konto, eller hvis du tror du er offer, bedes du udfylde nedenstående spørgeskema,” siger udgivelsen og tilføjer:

“Dine svar er frivillige, men ville være nyttige i den føderale undersøgelse og identificere dig som et potentielt offer. Baseret på de givne svar kan du blive kontaktet af FBI og bedt om at give yderligere oplysninger. “

FBI og IRS-CI er lovligt forpligtet til at give ofre for føderale forbrydelser information, bistand og andre ressourcer.

Ifølge Fortune har FBI undersøgt Quadriga siden mindst marts sammen med det kongelige canadiske politi.

Quadriga’s grundlægger og CEO, Gerald Cotten, døde under en velgørenhedrejse til Indien i december, ifølge sin enke, Jennifer Robertson. En måned senere blev udvekslingen indgivet til kreditorbeskyttelse, med professionelle servicefirma Ernst and Young (EY), der optrådte som den udpegede overvågnings chef for udvekslingen. Selvom udvekslingen siges at indeholde ca. 134 millioner dollar i krypto, har man harikke været i stand til at finde nogen af ​​sine beholdninger (bortset fra 103 bitcoin tilfældigt overført til en utilgængelig tegnebog).

Fra sidste måned sagde EY, at børsen har omkring 21 millioner dollars i aktiver (inklusive fiat-valutaer), men kunne skylde kunder op til 160 millioner dollars.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

russiske hackere Tredje sagsøgt

Russiske hackere bag det største tyveri af digital valuta nogensinde

Russiske hackere, kan være de dårlige skuespillere bag sandsynligvis den største tyveri nogensinde fra en …