Financial Stability Board Cryptocurrency er ikke farlig

Cryptocurrency og digitale aktiver er i øjeblikket ikke en trussel mod global finansiel stabilitet, siger Financial Stability Board (FSB) i en rapport offentliggjort onsdag.

Titlen “Crypto-asset markets: Potentielle kanaler for fremtidige finansielle stabilitetimplikationer”, dokumentet kommer efter en måned lang dykke af den internationale organisation i hvilken effekt, hvis den naserende aktivklasse kan have for global finansiel stabilitet.

I en pressemeddelelse opsummerende FSB – som er vært og finansieret af Bank of International Settlements – sin opfattelse af, at cryptocurrency ikke er effektive betalingsmiddel, værdibare eller regningsenhed. Især frigivelsen sagde, at cryptocurrency står over for problemer med lav likviditet, markedsrisici fra volatilitet og operationelle risici blandt andet.

Ifølge udgivelsen:

“På baggrund af de foreliggende oplysninger udgør cryptocurrency ikke en væsentlig risiko for den globale finansielle stabilitet på nuværende tidspunkt. Der er dog behov for overvågning i lyset af markedsudviklingenes hastighed. Skulle brugen af ​​cryptocurrency fortsætte med at udvikle sig, det kunne have konsekvenser for den finansielle stabilitet i fremtiden. “

Rapporten fastslår, at hvis cryptocurrency fortsat vil få popularitet, kan det påvirke den finansielle stabilitet ved at påvirke investorernes tillid.

Andre risici stammer fra muligheden for cryptocurrency til anvendelse som betalings form eller afvikling, fortsætter rapporten.

Mens man fortaler for nøje overvågning af cryptocurrency og deres potentielle risiko bemærker FSB, at dette er svært, i hvert fald delvis, fordi der ikke er mange oplysninger til rådighed om den fulde indvirkning, de kan have.

Kryptoaktiver har også indflydelse på finansiel stabilitet, rapporten fortsætter og rejser spørgsmål om politiske spørgsmål, herunder forbruger- og investorbeskyttelse, markedsintegritet, hvidvaskning af penge og bekæmpelse af finansiering af terrorisme (AML / CFT), skatteunddragelse, kapitalregulering omgåelse og ulovlige værdipapirer.

Imidlertid er det vigtigt, at organisationen siger, at disse spørgsmål er uden for dets primære fokus og “er genstand for arbejde på nationalt og internationalt plan.


About Kryptoposten

Check Also

Bitcoin nyheder

Sunday Market Analysis on Bitcoin

Bitcoin saw the first red monthly candle, in six months. at the weekly it seem …