Firefox vil blokere cryptocurrency mining scripts

Firefox, den populære webbrowser, begynder snart automatisk at blokere crypto mining malware scripts som en del af et bredere præstations forbedrende push.

Mozilla Foundation, den ikke-for-profit organisation bag open source-browseren, sagde torsdag, at den har til hensigt at blokere trackers og andre “skadelige praksis” i kommende udgivelser. Nogle af disse funktioner, såsom anti-tracking-funktionen, er allerede tilgængelige i sin Firefox Nightly beta-version.

Målet er at forhindre tredjeparts scripts i at hæmme brugeroplevelsen, ifølge Mozilla Vice President of Product Nick Nguyen. Disse scripts er generelt integreret i websites og kan kommandere en brugers computerkraft uden deres viden. Scripts der kaprer en persons ubrugte computerstyrke til mine cryptocurrency, falder også ind under denne kategori.

“Vildledende praksis, der usynligt samler identificerbare brugeroplysninger eller nedbryder brugeroplevelsen, bliver mere almindelige,” skrev Nguyen og tilføjede:

“F.eks. Nogle trackers brugere af fingeraftryk – en teknik, der gør dem i stand til usynligt at identificere brugere efter deres enheds egenskaber, og hvilke brugere der ikke kan kontrollere. Andre websteder har implementeret kryptomineringsskripter, der tydeligt minder cryptocurrency på brugerens enhed. Weben er et mere fjendtligt sted at være. Fremtidige versioner af Firefox vil som standard blokere disse fremgangsmåder. “

Firefox Nightly-versionen bruges til at teste funktionaliteten af ​​de nye funktioner. Og hvis det lykkes, kan brugerne begynde at se dem aktiveret som standard i Firefox 63-udgivelsen.

Mozilla slutter sig til andre browser udviklere, herunder Opera og Google, i at forsøge at beskytte sine brugere mod ondsidnede minearbejdere, hvilket kan bremse brugeroplevelsen i bedste fald og beskadige deres computere i værste fald. Opera meddelte i januar, at det rullede ud mine arbejderbeskyttelse til smartphone versionen af ​​sin browser, som også ville være aktiv som standard.

Virksomheden tilbyder allerede kryptominer beskyttelse på sin desktop version. Google har i mellemtiden forbudt cryptomining-apps fra sin Play Butik, selv om det ikke har lavet nogen officielle udtalelser om automatisk blokering af scripts, der er indlejret i websteder.


About Kryptoposten

Check Also

Securities and Exchange Commission bitcoin nyheder

US Securities and Exchange Commission har lukket flere ICOS

US Securities and Exchange Commission (SEC) bragte mere end et dusin succesfulde håndhævelses aktioner specifikt …