Fransk energiselskab Engie og business consulting group Maltem lancerer en ny blockchain udvikling spinoff til kommercielle kunder, meddelte virksomhederne fredag.

Dubbed Blockchain Studio, den nye venture vil målrette klienter i Asien og Sydeuropa, sagde Engie i en pressemeddelelse. Dens første produkt er en softwarepakke, der “accelererer og industrialiserer implementeringen af ​​blockchain-projekter.”

“De fleste blockchain-projekter stagnerer på konceptet” Concept of Concept “, og denne teknologi er stadig ekspertområdet og specialisterne,” sagde selskabet i sin udgivelse.

Værktøjerne vil hjælpe med at udvikle smarte kontrakter, “gøre det tilgængeligt for brugere uden teknisk viden” samt at administrere “etablering af blockchain-infrastruktur tilgængelig i skyen eller direkte på virksomhedens server.”

Starten sikrede 1,9 millioner euro (ca. 2,3 millioner dollar) i frøfinansiering. Holdet omfatter nu 10 personer og vil vokse op til 25 ved udgangen af ​​2019, sagde Engie. Selskabet planlægger også at åbne en filial i Singapore engang næste år.

I slutningen af ​​marts sluttede Engie til en gruppe energiselskaber og Grid Singularity, en Wienbaseret blockchain-opstart, i Energy Web Foundation (EWF) med det formål at fremme blockchain-projekter inden for energisektoren til kommerciel implementering.

I juli underskrev Engies virksomhedsforskningscenter, Engie Lab CRIGEN, gennem sit Computer Science and Artificial Intelligence Lab et aftalememorandum med IOTA Foundation for at undersøge muligheden for at bruge blockchain i energistyring, smarte byer, smarte bygninger og mobilitet.