Gibraltar børsen (GSX) giver nu finansielle virksomheder mulighed for at tilføje blockchain-baserede værdipapirer på sin GSX Global Market-platform.

Børsen annoncerede nyhederne om tirsdagen og sagde, at dets eksisterende lovmæssige tilladelser fra Gibraltar Financial Services Commission (GFSC) dækker brugen af ​​blockchain eller distribueret ledger teknologi (DLT) af udsteder som et middel til registrering af ejerskab.

Som følge heraf kan firmaerne nu tillade sig at tilføjeaf selskabs- og konvertibel obligationer, aktiver-støttede og afledte værdipapirer samt åbne og lukkede midler i en digital eller tokeniseret form.

Nick Cowan, GSX CEO og grundlægger af GSX Group, sagde:

“Vi har til formål at udnytte blockchain til at åbne større likviditet puljer, hvilket gør illikvid aktiver mere tilgængelige og sætte grundlaget for bedre demokratisering af kapitalmarkederne.”

GSX meddelte også, at de har åbnet for medlemskab af virksomheder fra lande uden for EU, Island, Liechtenstein og Norge (Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde) og Schweiz, hvilket betyder, at licenserede finansielle tjenesteydelser fra de fleste jurisdiktioner kan nu søge om at blive medlem af GSX og bringe deres aktiver til markedet.

Gibraltars finansielle regulator annoncerede sit DLT-regelsæt i januar sidste år, hvilket gør det obligatorisk for virksomheder, der bruger blockchain at “gemme eller overføre værdi tilhørende andre” for at ansøge om en licens.

Gibraltar Fondsbørs’s blockchain datterselskab, Gibraltar Blockchain Exchange (GBX), modtog en licens fra GFSC i november sidste år.

Mens dagens meddelelse kun dækker noteringen af ​​digitale gælds instrumenter og visse tokeniserede fonde, siger Cowan, at børsnoterede fonde er i gang med at tilføje:

“ETF’er er produkter, som GSX-koncernen er specielt interesseret i i betragtning af vores position som en af ​​de største fondadministratorer i Gibraltar, hvilket betyder, at vi kan understøtte fremtidig ETF-strukturering og udstedelse.”