Google har nu sluttet sig til Apple i forbud mod kryptovaluta-minedriftapplikationer fra mobilappbutikken.

Ifølge en rapport fra en politimeddelelse af Android-politiet på torsdag afslørede internetgiganten sit skift i holdning i en nylig opdateret opdatering til Google Play-udviklere.

“Vi tillader ikke apps, der min kryptovaluta på enheder. Vi tillader apps, der fjernstyrer minedrift af kryptovaluta,” politistaterne.

Begrænsningen kommer på et tidspunkt, hvor Google og Apple både kæmper for at bekæmpe aktiviteter i forbindelse med kryptokurrency-minedrift på deres platforme.

I april afbød Google kryptovaluta mining browser extensions fra sin Chrome web butik efter at virksomheden opdagede et stort flertal ikke overholdt sin engangs politik eller var ondsindet.

Og i sidste måned opdaterede Apple sin mobilprogrampolitik for iOS-udviklere for at forbyde enhver applikation, der kan bruges til minedrift af kryptovaluta på mobile enheder.

Sådanne træk for at begrænse åbenlyst beskrevne kryptominere kommer som skjulte versioner ser ud til at være topende i verden af ​​cyberkriminalitet.

Kaspersky Lab, det russiske cybersikkerhedsfirma, sagde i en rapport i sidste måned om hændelser af krypto-jacking – hvor dårlige skuespillere kapsler en brugers enhed til krypto-minedrift – spikede med 44,5 procent i løbet af det sidste år.

Tilsvarende har en Skybox Security Report bare dage tidligere foreslået, at ulovlig kryptovaluta minedrift nu er blevet mere populær end ransomware. I en midtårsopdatering udtalte firmaet, at kryptogruderne nu tegner sig for 32 procent af alle cyberangreb, mens ransomware kun udgør 8 procent. Ved udgangen af ​​sidste år var disse tal næsten omvendt.