Ground X, blockchain datterselskabet af sydkoreansk messaging giant Kakao, har rejst 90 millioner dollars i et privat møntudbud.

Som rapporteret af Bloomberg mandag sagde Ground X CEO Jason Han, at IDG Capital, Cresendo Equity Partners og Translink Capital havde deltaget i runden. Virksomheden planlægger også at hæve “en tilsvarende sum” i en anden runde, der starter tirsdag, inden lanceringen af ​​blockchain-platformen i juni.

Kakao afslørede først sin plan om at oprette et blockchain-datterselskab tilbage i marts 2018, snart efter at have bekræftet, at det havde lanceret Ground X for at udvikle en blockchain-powered platform som grundlag for applikations udviklere. Kakos øverste execs sagde på det tidspunkt, at planen var at integrere fremtidige blockchain-baserede tjenester med Kakos eksisterende internet tilbud, såsom Kakao Talk messaging app.

Ground X lancerede et testnetværk (eller testnet) for sit proprietære blockchain-netværk, dubbet Klaytn, sidste efterår. Det har allerede samarbejdet med 26 virksomheder, der har til formål at køre apps på Klaytn, sagde Han til Bloomberg. Disse omfatter sydkoreansk videospil udvikler Wemade og video streaming platform Watcha, samt en enhed af kinesiske rejsebureau Zanadu.

Datterselskabet har også sagt, at det vil fungere sammen med Seoul Digital Foundation, en organisation oprettet af Seoul Metropolitan Government, for at udvikle blockchain-projekter med fokus på sociale og offentlige tjenester.

Ground X kunne opsummere som “delvis eller gradvis decentralisering”, sagde Han sidste år og tilføjede, at nogle af Kakos tjenester kunne decentraliseres.