Handlen med Bitcoin er Ulovligt i Iran

Køb og salg af krypto valuta som bitcoin (BTC) er ulovlig i Iran, erklærede en højtstående embedsmand, ifølge en rapport fra det lokale nyhedsbureau Tasnim News den 8. juli.

Nasser Hakimi, vicedirektør for ny teknologi i Central Bank of Iran (CBI), sagde, at bitcoin-handel ikke er lovlig i landet, med henvisning til et forbud mod et lokalforbud mod hvidvaskning af penge (AML), Det Højeste Råd for Bekæmpelse og forebyggelse af hvidvaskning af penge og finansiering af terrorforbrydelser.

I et interview med Tasnim News advarede Hakimi offentligheden mod juridiske og investerings mæssige risici forbundet med kryptering af krypto handel, hvor der blev beskrevet et højt niveau af bitcoins voilatiltet. Dertil kommer, at embedsmanden også udtrykte bekymring over krypto annoncer, der bringer bevidstheden om forfremmede bitcoin-pyramideordninger i offentligheden.

Embedsmanden har også efter sigende rejst spørgsmålet om behovet for at skelne mellem produktionen af ​​krypto aktiver og dets handel.

I slutningen af ​​juni meddelte iranske myndigheder, at de begynder at skære strøm til cryptocurrency minedrift, indtil nye energipriser er vedtaget, hvor en lokal energimyndighed rapporterer en unormal stigning i elforbruget angiveligt forårsaget af øget kryptering af krypto. Som sådan beslaglagt lokale anklagere omkring 1.000 bitmine minearbejdere fra to nu nedlagte bedrifter i slutningen af ​​juni, rapporterede BBC.

Den 6. juli meddelte den iranske assistentminister for industri, handel og forsyning, at USA’s kongres angiveligt arbejder for at stoppe Irans adgang til krypto- og bitcoin-minedrift i et forsøg på at forhindre, at landet bruger et værktøj til at unddrage sig sanktioner. Som tidligere rapporteret er bitcoin-investeringer blandt iranere blevet stadig mere populære på grund af en alvorlig inflation af den lokale fiat-valuta, iransk rial (IRR) i forbindelse med atomkrisen.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

Euro UPeur, kryptoposten bitcoin blockchain

Krypto Cashback eksploderer

En verden af ​​kryptovaluta fortsætter med at udvikle sig og skabe innovative måder til almindelig …