En 33-årig mand i Holland er blevet arresteret for bitcoin mining bedragerier på over 12 millioner kroner (2,2 millioner dollar).

Den nederlandsk skatte myndighedens efterforsknings afdeling, FIOD, annoncerede nyhederne mandag og sagde, at manden var direktør for to private aktieselskaber, hvor han overbeviste omkring 100 mennesker om at købe computere til minedrift, som han sandsynligvis aldrig købte.

Manden bliver anklaget for Bitcoin mining bedrageri, forfalskning og hvidvaskning af penge, sagde afdelingen og tilføjede, at han angiveligt brugte investormidler på luksusvarer som biler, motorcykler, rejser og spil.

Den mistænkte startede sine forretninger i 2017 af lovende investorer tilbage på omkring 0,3 bitcoin om måneden (i øjeblikket værd omkring $ 2.389). Da investorerne ikke fik afkastet og deres mining maskiner tilbage, indgav flere af dem klager.

Tilbage i november 2018 rensagede FIOD og politiet den mistænktes hjem- og forretnings lokaler og greb dyre varer som poser, sko og en cykel.

FIOD sagde, at bekæmpelse af hvidvaskning af penge er prioriteret for regeringen, da det er en af ​​de “alvorlige” forbrydelser.

Tidligere i år planlagde nederlandsk finansmyndigheder en licensordning for krypto kontrolfirmaer for at forhindre hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme. Den Nederlandsche Bank (DNB), nationens centralbank og den hollandske finansmarkdesmyndighed foreslog, at fiat-to-crypto-udbydere og depotløsningsleverandører skal have licens som krypto aktiver med “høje finansielle kriminalitets risici”.