Hongkongs monetære myndighed (HKMA), det autonome kinesiske territorium de facto centralbank, er parat til at lancere en live blockchain handelsfinansieringsplatform inden for to måneder.

“Trade Finance Platform er et blockchain-projekt, der er igangsat af 7 banker i Hong Kong. Projektet er blevet lettet af HKMA og er målrettet til lancering senest i september 2018,” meddelte myndigheden.

Ifølge en rapport fra Financial Times på mandag har HKMAs blockchain-platform 21 banker, der deltager som deltagende noder, herunder HSBC og Standard Chartered. Projektet har været offentligt siden begyndelsen af ​​2017, da rapporterne viste, at flere banker havde gennemført en test for handelsfinansieringsplatformen sammen med HKMA for at skabe gennemsigtighed i dataudveksling på tværs af pengeinstitutter.

Som tidligere rapporteret omfattede deltagere på tidspunktet HKMA, Bank of China, Bank of East Asia, Hang Seng Bank, HSBC og Standard Chartered Bank med konsulentfirma Deloitte som projektleder. “Formålet med platformen er at reducere svig i forbindelse med handelsfinansiering og dobbeltfinansiering og dermed føre til øget kredit tilgængelighed og sænket finansieringsomkostninger på lang sigt.

Dette kan til gengæld hjælpe små og mellemstore virksomheder (SMV’er) adgang til handel finansiering, “forklarede HKMA i dag. Bortset fra grundlæggerne har andre institutioner også angivet interesse for platformen, e-mailen tilføjet, og HKMA forventer, at flere banker gradvist vil blive med i fremtiden. Hvornår og hvis det går live, vil HKMA-projektet være en af ​​de første live blockchain-handelsfinansieringsplatforme støttet af en statsinstitution.

Tidligere i måneden meddelte en gruppe europæiske banker også, at en handelsfinansiering blockchain platform kaldet We.Trade bemyndiget af teknologi gigantiske IBM er også levende. I mellemtiden arbejder HKMA også med sin modstykke i Singapore for at udvikle et blockchain-baseret handelsfinansieringsnetværk for at afvikle grænseoverskridende transaktioner. De to partnere vurderede tidligere en lancering i begyndelsen af ​​2019.