Hvordan regulering er ved at forme Cryptocurrency adoption i Afrika


Den oprindelige version af artiklen blev udgivet af Cloudbet og er en del af Cloudbet Blogs serie om storbillede blockchain-historier. For mere dybtgående diskussioner om alle ting krypto, skal du tune ind i vores In the Cloud sektion og følge os på Twitter.

Hjem til over 1,2 milliarder mennesker, ser det afrikanske kontinent hurtigt vækst på brug af Cryptocurrency. I denne artikel undersøger vores gæstforfatter hvordan lokale bestemmelser hjælper med at forme denne vedtagelse.

  • Bitcoin adoption i Afrika
  • Regulation og beskatning
  • Studier: Syd Afrika og Nigeria
  • Vil Regulation stikke af?

Graden af ​​Cryptocurrency adoption i Afrika ville overraske dig. Mens Afrika måske ikke er det første sted, der kommer i betragtning, når det kommer til krypto, viser det sig at være frugtbar grund for blokchain revolutionens fremskridt.

I Østafrika gør Kenya nyhedsbølger med rygter om en Bitcoin Exchange Traded Fund. I Vestafrika oplever Nigeria millioner af dollars i handelsmængder om ugen, mens i Sydafrika opstår krypto startups på ugentlig basis. Tidligere i 2018 rapporterede afrikanske BTC-udveksling Paxful $ 40 millioner i månedlig handelsvolumen. Disse er blot nogle af de mange eksempler, der viser, hvordan blockchainrevolutionen er opstået i, hvad der kan synes for nogle som de mest usandsynlige steder.

Cryptocurrencies har flere brugssager i Afrika, som tilbyder praktiske løsninger på blandt andet udfordringer i forbindelse med internationale transaktioner med handelspartnere, betaling af skolegebyrer i udlandet og som sikring mod inflation og et brudt banksystem.

I Zimbabwe, hvor inflationen fløj til himlen, handlede BTC så højt som $ 14.000, da det tjente som en løsning på de ætsende virkninger af økonomiske udfordringer i nationen. Uformelt bruger mange forretningsmænd og forhandlere cryptocurrency til at bistå i grænseoverskridende transaktioner med deres partnere i geografiske områder som Asien og Europa.

To giganter, en Revolution

Som en blomst vokser i et mørkt rum, har også indflydelsen af ​​krypto aktiver i Afrika. Hvis bitcoin er den sovende kæmpe, så kan verden faktisk være på randen af ​​en æra, hvor to sovende giganter, Afrika og bitcoin, skaber en alliance, der ændrer livet på 1,2 milliarder afrikanere.

Ikke alene vil afrikanere drage fordel af en blokkæde, der er beføjet til Afrika, men også verden vil drage nytte af en blokkæde, der er beføjet til Afrika, hvor større økonomisk integration, demokrati, gennemsigtighed og tillid er opnået.

For at opnå store højder af blockchain-aktiveret menneskelig udvikling kræver Afrika grundlægningsstøtte til forordninger. Med egnede bestemmelser har afrikanske stater mulighed for at tilskynde til at acceptere krypto aktiver, samt støtte oprettelsen af ​​innovative teknologier i rummet.

Regulation og Beskatning

Forordninger, der ofte betragtes som et dobbelt kantet sværd for fremskridt i mange brancher, vil være nøglen til adoption i Afrika. Forordninger i afrikanske stater er imidlertid en kompleks forretning og meget afhængig af de respektive regeringers dagsordener.

En rapport fra African Bank EcoBank viser, at de fleste regeringer i Afrika tager en “vent og se” tilgang til reglerne for kryptokurver. Mere end halvdelen skulle endnu ikke tage en offentlig holdning til dem, på trods af den samme rapport om en “signifikant tilstedeværelse” af krypto i mindst 36 lande.

Det langsomme tempo mod regulering skyldes dels en mangel på forståelse for cryptocurrency naturlige karakter. Uden tilstrækkelig viden om deres potentielle fordele er mange regeringer endnu ikke forpligtet til at regulere dem.

For at være retfærdig, i hvert fald fra og med endnu, har størstedelen af ​​Afrikas befolkning endnu ikke hørt om – eller brug – kryptokurver. Men som flere afrikanere fortsætter med at bruge dem, er det sandsynligt, at en mere proaktiv statslig tilgang vil følge, da fordele som skatteindtægter bliver mere og mere tydelige.

Eksisterende regler i hver nation i Afrika afviger af arten af ​​landets eksisterende love, overbevisninger og politiske systemer. Lad os kigge på nogle af kontinentets krafthuse: Sydafrika og Nigeria.

Syd Afrika Fører

Ifølge rapporten fra EcoBank leder Sydafrika reguleringsløbet og har den mest kryptovenlige tilgang på kontinentet. Så tidligt som 2014 udgav den sydafrikanske reservebank et positions papir om virtuelle valutaer, som syntes lovende.

Bitcoin surge i Sydafrika

I positions papiret konkluderer SARB at:

VCs [Virtual Currencies] udgør ingen væsentlig risiko for finansiel stabilitet, prisstabilitet eller National Payment System. Slutbrugerne, uanset om enkeltpersoner eller virksomheder, der accepterer VC’er og virksomheder, der er involveret i VC’erne, advares om, at aktiviteter, der udføres eller gennemføres med VC’er, er alene og uafhængige.

Hurtigt frem i fem år, og Sydafrika har indført lovforslag om skat og et hørings dokument om Cryptocurrency . Sydafrikas politikker angiver forsigtige optimisme fra regeringen. På den ene side står regeringen for at øge sine skatteindtægter. På den anden side overvejer det en “nedbrydning” på de mere anonyme krypto tillæg Hurtigt frem i fem år, og Sydafrika har indført lovforslag om skat og et hørings dokument om krypto aktiver . Sydafrikas politikker angiver forsigtige optimisme fra regeringen. På den ene side står regeringen for at øge sine skatteindtægter. På den anden side overvejer det en “nedbrydning” på de mere anonyme kryptot illæg.

Hørings papiret kræver, at krypto leverandører skal overholde KYC (know-your-customer) og AML (anti-money laundering) regler, som omfatter identifikation af kunder og kendskab til deres adresser.

Tjenesteudbydere skal overvåge og rapportere mistænkelige transaktioner, som kan kræve mere personale, der er forpligtet til sådanne roller og potentielt påvirker brugernes privatliv. Ved at gøre det lettere at identificere brugere af krypto aktiver gennem sådanne regler, har regeringen til hensigt bedre at vurdere skat, der betales af ejere af krypto aktiver.

Udgivet i samarbejde med National Treasury, SA Revenue Services (Sars), Financial Sector Conduct Authority (FSCA) og Financial Intelligence Center (FIC), indeholder hørings dokumentet et sæt regler, der kræver, at krypto registreres med regering til at drive forretning.

Disse regler sigter mod at opnå større ansvarlighed i sektoren, som registrerede krypto virksomheder, der er opmærksomme på tilsyn, kan udføre bedre interne overensstemmelses processer, som bedre beskytter forbrugerne. Derudover kan brugere af virksomheder som krypto udvekslinger holdes under strengere tilsyn – hvilket kan medføre, at flere skatterapporter om krypto bliver udfyldt.

Forordninger om krypto aktiveri Sydafrika kan øge massegodkendelsen, da flere mennesker opfatter dem som legitimitet på grund af regeringens tilgang. På flipsiden vil dette sandsynligvis øge regulations omkostninger for krypto tilbydere i Afrika, som kunne overføres til slutbrugere af regulerende tjenester.

Der er andre udfordringer i forbindelse med regler for krypto aktiveri Sydafrika. Faktum er, at der findes en skyggeøkonomi i kryptosfæren, som ikke let måles eller reguleres af regeringen. Over-the-counter handel og fjernbetjeninger, der vælger ikke at indberette skatter, er blot nogle af elementerne i det. Mens det er nyttigt for skatteindtægter og forbrugerbeskyttelse, kan forordninger være meget vanskelige at gennemføre. Også hvis de er for strenge, kan de føre til forringelse af innovation med virksomheder, der vælger at drive deres forretning andetsteds til regioner som Mauritius, hvor lovene er mere forretningsvenlige til kryptopræsentationer.

På den anden side er sydafrikanere mere end åbne for uformelle finansieringsformer. Cryptocurrencies vil ikke være anderledes.

Nigerias voksende kærlighed til regler for krypto overskygger

I det vestlige Afrika er nigerianer ingen fremmede for krypto aktiver. Selv under bjørnemarkedet blev det rapporteret i 2018, at over 4 millioner dollars i krypto aktiver blev handlet hver uge i regionen. Hvis også OTC-handler blev taget i betragtning, ville tallet helt sikkert være meget større.

Nigerias tilgang til regulering af krypto aktiver er blevet blandet, men meget baseret på den samme “vent og se” -indstilling. Regeringen har tidligere udstedt advarsler om kryptokursernes flygtige karakter, men har ikke udstedt et forbud. Det udlod imidlertid et udkast til en licensordning, der kunne øge minimumsaktionærfondene for fintech-selskaber til så meget som 15 millioner dollars.

Dette er en foranstaltning, som i tilfælde af håndhævelse forhindrer mange lokale virksomheder i at komme ind på kryptomarkederne. Manglende konkurrence i levering af varer og tjenesteydelser i cryptocurrency rummet i Nigeria kunne være dårlige nyheder for priser. Som følge heraf kan cryptokurrency brugere i Afrika lide af højere omkostninger og / eller ineffektivitet af tjenester.

Som et globalt fænomen bruger brugerne sandsynligvis at udnytte platforme i udlandet, der er under mindre lovgivningsmæssig usikkerhed. For eksempel er udenlandske børser som BRD og Binance frit tilgængelige i Nigeria, mens de forbliver uden for direkte tilsyn med nigerianske regulatorer.

Igen kan skyggeøkonomien vise sig at være for stor til regulativer for at begrænse den eventuelle massiv vedtagelse af krypto aktiver. I Nigeria findes en skyggeøkonomi på fødevaremarkeder, tøjmarkeder og andre industrier, hvor den økonomiske aktivitet ikke kan fastslås formelt. Dette gør det selvfølgelig meget vanskeligt for lovgivere og den udøvende myndighed at gennemføre deres egne begrænsninger og regler for brug af cryptokurrency. I Benin by er der for eksempel mange uformelle cryptocurrency trading booths dukker op, som delvis skyldes manglende opmærksomhed fra politiet i regionen, opererer frit.

Vejen Frem

Den decentrale karakter af blockchain og cryptocurrencies er sådan, at det er næsten umuligt for en regulator at have fuld kontrol. Selv i formelle økonomier har regulering af det finansielle system begrænset succes. Med det formål er det klart, at forsikringen mod bedrageri og manglende gennemsigtighed er selve blokkeringen. Derfor fortsætter så mange flere mennesker med at acceptere krypto aktiveri Afrika.

Blockchain gav verden en håndholdt bank. Fra en telefon kan en transaktion let laves med ringe bekymring. Sikkerheden for blokchain-netværk, hvorpå krypto aktiver løber vil være drivkraften til vedtagelse på et kontinent, hvor folk ikke stoler på centraliserede banker på grund af en historie med utilstrækkelig kundeservice og uregelmæssigheder.

Da bevidstheden om fordelene ved krypto aktiver vokser, vil vedtagelsen af ​​krypto aktivervokse i Afrika. Ønsket om at udnytte en livsforanderlig teknologi, der præsenterer en ændring i finansdynamikken for milliarder af liv, vil sandsynligvis overstige enhver regulering, der præsenteres. Regulering kan forsøges, men om nødvendigt kan regulering også vokse.

Den oprindelige version af artiklen blev udgivet af Cloudbet og er en del af Cloudbet Blogs serie om storbillede blockchain-historier. For mere dybtgående diskussioner om alle ting krypto, skal du tune ind i vores In the Cloud sektion og følge os på Twitter.T

About Kryptoposten

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …