Hvorfor bruge Bitcoin?

Bitcoin blev oprindeligt oprettet som en alternativ, decentraliseret betalingsmetode.

I modsætning til internationale bankoverførsler på det tidspunkt var det billige og næsten øjeblikkelige. En ekstra fordel for handlende (mindre for brugerne) var, at det var irreversibelt og fjernede truslen om dyre tilbagekøb.

Forbedringen af ​​indenlandske betalingsmetoder og den hurtige udvikling af alternative (ikke-cryptocurrency) former for internationale overførsler har dog reduceret bitcoins fordel på dette område, især i betragtning af de stigende gebyrer og hyppige netværks flaskehalse.

Desuden har den øgede overvågning og regulering til forebyggelse af hvidvaskning af penge og ulovlige transaktioner begrænset begrænsningen af ​​kryptokurrencyens anvendelse af personlige årsager.

I nogle dele af verden er bitcoin stadig en mere effektiv og billigere måde at overføre penge på tværs af grænser, og flere pengeoverførsler gør brug af denne funktion. Bitcoins kost- og hastighedsfordele bliver dog udhulet, efterhånden som traditionelle kanaler forbedres (og netværkets gebyrer fortsætter med at stige), og likviditeten forbliver et problem i mange lande.

En række store og små detailhandlere accepterer også cryptocurrency som betalingsform, selv om rapporter tyder på, at efterspørgslen efter denne funktion ikke er høj. Og mange enkeltpersoner føler sig mere behagelige med at holde en del af deres rigdom i sikkert lagret bitcoin, hvor en central myndighed ikke kan blokere adgang eller tage et stykke.

Nyligt synes bitcoin at have taget rollen som investerings aktiv, da handlende, institutionelle investorer og småsparere har vågnet op for de potentielle gevinster fra prisopmærkningen. Ifølge nogle kilder bliver bitcoin i stigende grad brugt til hvidvaskning af penge.

Men vi ved, at du ikke ville gøre det. Og alligevel er bitcoin ikke, som det er almindeligt antaget, et godt middel til hvidvaskning af penge, ekstorsion eller finansiering af terrorisme, da det både er sporbart og gennemsigtigt – som en vifte af nyere anholdelser kan attestere.